Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

papildināta - Vilks atgriezies KNAB priekšnieka vietnieka amatā

Normunda Vilnīša no amata atbrīvotais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieks Alvis Vilks trešdien atgriezies savā amatā KNAB.

To aģentūrai BNS apstiprināja Vilks.

"Tā ir taisnība," sacīja Vilks un piebilda, ka pašreizējā KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe atcēlusi Vilnīša rīkojumu par viņa atbrīvošanu.

Ņemot to vērā, Vilks atsauks pieteikumu tiesā, kurā viņš bija apstrīdējis savu atbrīvošanu.

Uz jautājumu vai tagad nebūs neērti uzklausīt iespējamus pārmetumus, ka Strīķe atcēlusi rīkojumu par disciplinārsoda – atbrīvošanas no amata – piemērošanu, Vilks atbildēja, ka labāk būtu vēlējies sagaidīt tiesas spriedumu, taču argumentācija par viņa atjaunošanu amatā būtu vaicājama Strīķei.

"Noteikti es labāk gribētu, lai būtu tiesas spriedums, un tad nebūtu nekādas šādas interpretācijas. Ir tā, kā tas ir. Argumentācija, kāpēc tas ir darīts, vislabāk būtu prasāma Jutai Strīķei," viņš pastāstīja.

Vilkam tagad pēc vairāku mēnešu prombūtnes darbu būs daudz, sevišķi, ja ņem vērā, ka rudenī paredzamas jaunas Saeimas vēlēšanas.

"Svarīgākais šajā brīdī ir nodrošināt tālāku partiju finansēšanas kontroles darbu gaidāmo priekšvēlēšanu gaisotnē un pēc vēlēšanām. Pārējie darbi arī bijuši saplānoti. Domāju, ka birojam tas būs spraigs laiks šīs situācijas dēļ," norādīja KNAB priekšnieka vietnieks.

Vērtējot viņa prombūtnes laikā notikušo Vilnīša atbrīvošanu, Vilks atzina, ka tas bijis likumsakarīgs process, kas beidzies loģiski, jo birojā strādājošie par Vilnīša pārkāpumiem runāja un brīdināja jau apmēram gadu.

Jau vēstīts, ka toreizējais KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis marta sākumā ierosināja disciplinārlietu, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot pienākumus projekta "KNAB attīstība un nostiprināšana" īstenošanā, kā arī neizpildot Finanšu ministrijas rīkojumu, KNAB priekšnieka rīkojumus un rezolūcijas, premjera rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējot premjeru par projekta faktisko stāvokli un nepildot vecākās nozares amatpersonas pienākumus.

Šīs disciplinārlietas ietvaros Vilks bija atstādināts no amata. Pēc disciplinārlietas izskatīšanas Vilnītis savu vietnieku maija sākumā no amata atbrīvoja.

Pērn novembra beigās Vilnītis bija ierosinājis citu disciplinārlietu pret Vilku par biroja iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanu saistībā ar interviju sniegšanu plašsaziņas līdzekļiem. Disciplinārlieta beidzās ar rājienu.

Ziņots arī, ka Saeima 16.jūnijā Vilnīti atbrīvoja no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amata. Pēc tam premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") parakstīja rīkojumu, ar kuru KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe iecelta par KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāju.

(turpināts ar Vilka teikto, pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas