Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

papildināts (18:31) - Slimnīcā nogādāti pieci Liepājas pusmaratona dalībnieki

Mediķu palīdzība sestdien, 5.jūlijā, bijusi nepieciešama pieciem Liepājas pusmaratona dalībniekiem, kuriem kļuvis slikti fiziskās slodzes un karstā laika rezultātā, portālam Diena.lv pastāstija Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša .

Portāls liepajniekiem.lv ziņo, ka vissmagākais stāvoklis varētu būt pusmaratona distances kopvērtējuma uzvarētājam Jānim Višķeram. Viņš saļimis uzreiz pēc finiša, un vairāk nekā pusstundas garumā gan sportista tuvinieki, gan mediķi centās uzlabot skrējēja veselības stāvokli. Sportistam tika pieslēgta sistēma, bet viņš pats nogādāts slimnīcā.

Liepājas Reģionālās slimnīcas preses sekretāre Indra Grase portālam liepajniekiem.lv norāda, ka pacientu vārdus slimnīca nav tiesīga izpaust, taču skaidro, ka vissmagākajā stāvoklī slimnīcā nogādātais skrējējs ir ievietots reanimācijā. Sportistam konstatēta pārkaršana, 40 grādu temperatūra un krampji.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošas neoficiālas informācijas, Višķers jau sestdien no reanimācijas pārvests uz parasto palātu, kur turpina atlabšanu. 

Bukša pastāstīja, ka sestdien karstums radījis veselības problēmas arī diviem gados vecākiem cilvēkiem, kuri bijuši biezāk saģērbušies un ilgstoši uzturējušies saulē. Pārkarsusi arī kāda 29 gadus veca sieviete. 

Divi cilvēki sestdien izkrituši pa logiem – no 3.stāva pa logu izkritusi 23 gadus jauna sieviete, gūstot nopietnu galvas traumu un iekšējo orgānu bojājums. Savukārt kāds vīrietis izkritis no 5.stāva loga. Viņš piezemējies zāliena, tādējādi gūtās traumas neesot tik smagas. Vīrietim ir apakšstilba lūzums un galvas trauma. 

Zemgalē no piekabes atmugurski izkritis 45 gadus vecs vīrietis, kurš, iespējams, guvis mugurkaula skriemeļu traumu. 

Kurzemē divi bērni guvuši apdegumus speļējoties ar grilu – gadu vecs zēns pie grila piespiedis plaukstas, savukārt četrus gadus vecs puika uzgāzis to sev virsū un guvis ķermeņa apdegumus. 

Zemgalē 21 gadu vecs vīrietis strādājot kokzāģētavā sazāģējis sev plaukstu, kā rezultātā nācies amputēt pirkstu. 

Kopumā pagājušajā diennaktī NMPD saņēmis 1173 izsaukumus, tostarp 339 bijuši saistīti ar traumām. 

Pievienota 4.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas