Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Partiju Latvijas attīstībai turpinās vadīt Pūce

Partijas Latvijas attīstībai (LA) kongresā sestdien par valdes priekšsēdētāju atkārtoti ievēlēts vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Kongresā kopumā piedalījās 128 dalībnieki, no kuriem 112 ir balsstiesīgie. Kopumā par Pūci bija iesniegti 109 biļeteni, no kuriem trīs atzīti par nederīgiem. Par Pūci nobalsoja 106 delegāti.

Partija ievēlēja arī jaunu valdi. Par valdes locekļiem tika ievēlēti Edgars Jaunups, Viesturs Zeps, Ivars Ījabs, Artūrs Toms Plešs, Artis Pabriks, Baiba Bļodniece, Mārtiņš Bondars, Andris Bačkurs, Sergejs Akuličs, Dace Bargā, Gatis Zamurs, Dace Rukšāne, Artūrs Ancāns un Normunds Mazurs.

Pūce pēc ievēlēšanas delegātiem paziņoja, ka atšķirībā no iepriekšējā valdes sastāva kopumā nomainījušies astoņi valdes locekļi. Vairums no astoņiem valdes locekļiem izvēlējās nekandidēt.

Viņš pauda prieku par jauno valdes sastāvu, kurā ir enerģiski jaunpienācēji. Pats Pūce par valdes priekšsēdētāju ievēlēts ceturto reizi.

Raugoties nākotnē, Pūce uzsvēra, ka "partijai nav daudz laika un pasākumi to dzen uz priekšu, jo baigā tempā" tuvojas 2021.gada pašvaldību vēlēšanas. Ņemot vērā minēto, Pūce cer uz biedru aktīvu līdzdalību šajā procesā, jo nebūs viena vēlēšanu kampaņa, bet 41 vēlēšanu kampaņa, kur katrā administratīvajā centrā būs citi izaicinājumi. Tas gan nenozīmē, ka Latvijā nebūtu tādas vietas, kur iedzīvotāji nevēloties dzīvot.

Viens no kongresa darbakārtības punktiem bija dažādu pašvaldību pārstāvju debates par moderniem reģioniem, kurā dalībnieki diskutēja par konkurētspējīgu pašvaldību darbu, decentralizāciju un Administratīvi teritoriālās reformas potenciālu.

"Pats svarīgākais ir cilvēks, un mūsu galvenais uzdevums ir censties mainīt cilvēku domāšanu - reforma būs liels ieguvums, kas ļaus uzlabot dzīves kvalitāti novadā, ļaujot apgūt lielākas investīcijas un attīstīt arvien būtiskākus projektus," debatēs norādīja Stopiņu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne.

Bauskas novada domes deputāts Jānis Dūmiņš pauda prieku, ka partija ir par attīstību, reformām un pārmaiņām. Viņaprāt, administratīvi teritoriālā reforma "viennozīmīgi padarīs mūs par vēl turīgāku un spējīgāku novadu".

LA ietilpst partiju apvienībā Attīstībai/Par!.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas