Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Plāno atvērt vēl līdz pat 2500 gultām Covid-19 pacientu ārstniecībai, lūgs starptautisko palīdzību

Veselības ministrija (VM) sagatavojusi nākamo soļu plānu secīgai papildu gultu izveidei Covid-19 pacientu ārstniecībai, paredzot izvērst līdz pat 2500 gultām Rīgā un reģionos, kā arī ES civilās aizsardzības mehānisma ietvaros lūgt papildu nodrošināt Covid-19 pacientu ārstniecībai nepieciešamo aprīkojumu un medicīnisko personālu.

Pieļaujot sliktāko prognožu īstenošanos, ka Covid-19 pacientu skaits novembra beigās varētu pārsniegt pat 2,5 tūkstošus, VM ir sagatavojusi plānu jaunu gultu izvēršanai Rīgā un reģionos.  Plāns paredz secīgi sagatavot papildu 2500 gultas Covid-19 pacientu ārstniecībai. Pirmais posms jau tuvākajā laikā - līdz 5. novembrim pakāpeniski plānots atvērt papildu 220 gultas Rīgā un līdz 280 papildus gultām reģionu slimnīcās, savukārt līdz 15. novembrim plānots atvērt vēl līdz 150 gultām Rīgā. Gultu atvēršana turpināsies secīgi gan Rīgā, gan reģionos un  nepieciešamības gadījumā arī ārpus esošās infrastruktūras.

Izvērtējot papildu gultu izvēršanas scenārijus, ņemti vērā vairāki kritēriji – Covid-19 pacientu koncentrācija, vietas atbilstība pacientu uzņemšanas un skābekļa nodrošināšanai, kā arī tas vai gultu atvēršana iespējama pietiekami ātri un racionāla finansējuma ietvarā.

Pašlaik plāna īstenošanai VM būtu nepieciešams aptuveni 3,59 miljoni eiro liels papildu finansējums.

Vienlaikus VM turpina nepieciešamo ārstniecības personu un iekārtu piesaisti. ES civilās aizsardzības mehānisma ietvaros Latvija lūgs nodrošināt Covid-19 pacientu ārstniecībai nepieciešamo aprīkojumu, iekārtas un medicīnisko personālu.

Jau vēstīts, ka VM arvien turpina darbu pie slimnīcu kapacitātes stiprināšanas pasākumiem, pastāvīgi nodrošinot papildu gultu atvēršanu Covid-19 pacientu ārstniecībai, skābekļa terapijas paplašināšanu un aprīkojuma pieejamības uzlabošanu. Uzrunātas arī privātās ārstniecības iestādes, turpinās nozarē nodarbināto resursu mobilizēšana, tiek īstenota visu slimnīcu iesaiste Covid-19 krīzes risināšanā, piesaistot nodarbinātos un iekārtas arī no privātā sektora un ārvalstu partneriem, kā arī arvien plašāk ierobežot pārējos veselības aprūpes pakalpojumus, samazinot pakalpojumu standartus, ārstniecības personu skaitu uz vienu pacientu, kā arī prioritizējot pacientus visos veselības aprūpes līmeņos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas