Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Plāno palielināt NBS profesionālā dienesta karavīru skaitu

Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) iecerēts palielināt profesionālā dienesta karavīru skaitu, liecina trešdien parakstītā valdības deklarācija.

Deklarācijā norādīts, ka jaunā valdība strādās pie NBS kaujas gatavības un reaģēšanas spējas, paaugstinot personāla sagatavotību un palielinot profesionālā dienesta karavīru skaitu NBS. Tāpat paredzēts attīstīt spējas, kuras uzlabo NBS mobilitāti, reaģēšanu un labāku situācijas izpratni gar Latvijas robežām.

Tāpat plānots veicināt plašāku sabiedrības iesaisti valsts aizsardzībā, stiprinot Zemessardzes lomu aizsardzībā un tās kaujas spējas. Valdība iecerējusi veicināt pilsonisko apziņu un izprati par valsts aizsardzību un patriotismu, tostarp uzlabojot, kvalitatīvi paplašinot un padarot pieejamu Jaunsardzes kustību Latvijas skolu jaunatnei.

Valdība apņēmusies arī veicināt militāri industriāli tehniskās bāzes izveidošanu NBS uzturēšanas un apgādes vajadzībām, tādējādi mazinot NBS ievainojamību un veicinot rūpniecības attīstību, kā arī nodrošināsim Latvijas tautsaimniecības potenciāla izmantošanu Ziemeļatlantijas Līguma organizācijas piegādēs.

Iecerēts veidot arī efektīvu mobilizācijas sistēmu un nodrošināt tajā nepieciešamās materiāltehniskās rezerves.

Jau ziņots, ka jaunās valdības ministri trešdien parakstīja deklarāciju par Straujumas vadītās valdības iecerēto darbību turpmākajiem četriem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas