Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Prezidenta lieta

Zīmīgi, ka nacionāli konservatīvā ekonomista Andra Bērziņa inaugurācija Valsts prezidenta amatā iekritusi laikā, kad plašumā vēršas pret Latvijas ražotājiem vērsts pārtikas skandāls.

Stāsts nav par vafelēm, stāsts ir par mums, par mūsu nacionālajām interesēm un to nodevību. Esam liecinieki pret Latvijas ražotāju vērstai akcijai, kas sākās ar viena atsevišķa produkta diskreditāciju, bet izvēršas pret visiem Latvijas pārtikas ražotājiem vērstu normatīvo aktu lobēšanā.

Tā ir Drošības policijas lieta, jo ir apdraudēta valsts drošība - būtiska, Latvijai svarīga nozare. Iespējams, te ir ko darīt SAB, jo ārvalstnieka dalība lietā ir zīmīga. Pavisam noteikti tā ir KNAB lieta, jo skar ministriju, kuras ierēdņi apšaubāmus noteikumus uz priekšu virza rekordātrumā.

Lieta ir cienīga izskatīšanai pirmajā Nacionālās drošības padomes sēdē, ko sasauks jaunais Valsts prezidents. Šodien visvairāk apdraudēta ir Latvijas ekonomiskā drošība. Latvijas drošības dienestiem šajā darba laukā ir gan attaisnojums, gan pastāvēšanas jēga, jo citas valstis nesnauž.

Tātad neticama sagadīšanās. Nav noklusuši dāņu profesora vārdi, kad Veselības ministrijā priekšlikumi par Latvijas preces ierobežošanu jau gatavi.

Atcerēsimies, ka notikumu starta šāviens bija dāņu profesora skandalozais paziņojums mūsu valsts televīzijas kanālā, Latvijā ražotu vafeļu paciņu krāsaini salīdzinot ar desmit izsmēķētām cigaretēm.

Sākotnēji tika pateikts, ka transtaukskābju saturs produktā ir 44%, bet dāņu laboratorija datus atsauca, paziņojot, ka diskutējamais skaitlis ir 9%. Profesors it kā atvainojās, paliekot pie tā, ka transtaukskābju procents produktā tik un tā ir pārāk augsts.

Savukārt Latvijas valsts zinātniskais institūts BIOR tagad ir devis atzinumu, ka transtaukskābju saturs šajās vafelēs ir tikai 1,55%, kas ir mazāk, nekā noteikts visstingrākajās prasībās Dānijā.

Dānim draud tiesa, bet stāsts nav par dāni, stāsts ir par latvieti. Par latvieti, kurš neaizstāv Latvijas preci, tikai tāpēc, ka mācīts ārvalstu ekspertam uz vārda ticēt.

Un latvieti, kurš valsts amatā cenšas ierobežot savējos, bet svešiem atstāj brīvas rokas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas