Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pujāts: Nelegālās imigrācijas spiediens no Baltkrievijas puses saglabājas

Nelegālās imigrācijas spiediens no Baltkrievijas puses saglabājas, turklāt Baltkrievija ir atvērusi jaunas aviosatiksmes līnijas no Tuvajiem Austrumiem, piektdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē atzina Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Latvijas robežsargi katru dienu konstatē desmitiem cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot robežu ar Baltkrieviju.

"Redzam, ka spiediens kopumā no Baltkrievijas saglabājas. Ir sāktas jaunas aviosatiksmes no Pakistānas, Sīrijas, Irānas, tāpat ir tranzītlidojumi no Turcijas," norādīja Pujāts.

Šonedēļ pieņemtais valdības lēmums par ārkārtējās situācijas pagarināšanu četrās Latgales pašvaldībās ļaus robežsardzei, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un valsts drošības iestādēm turpināt iesākto taktiku robežas sargāšanā, norādīja Pujāts.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija piektdien atbalstīja valdības šonedēļ pieņemto lēmumu ar kuru ārkārtējo situācija Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī pagarināta līdz nākamā gada 10.februārim.

Ārkārtējā situācija tika izsludināta 11.augustā. Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 1825 cilvēki.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 50 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 402 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Amatpersonas norādījušas, ka Baltkrievijā pie varas esošā Aleksandra Lukašenko režīma centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iespiest trešo valstu iedzīvotājus vērtējami kā hibrīdkara jeb hibrīdapdraudējuma izpausmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas