Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcijas biedri iestājušies Mirska partijā Alternative

Rīgas domes Neatkarīgo deputātu frakcijas pārstāvji, kurā apvienojušies četri no Saskaņas izslēgtie deputāti, pievienojušies politiķa Aleksandra Mirska partijai Alternative, ar kuru arī plāno startēt Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, aģentūrai LETA pastāstīja frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs.

Petrovs pastāstīja, ka jau kopš vasaras frakcijas biedri lēmuši, kuram politiskajam spēkam pievienoties, un pārrunu rezultātā nolēmuši, ka iestāsies partijā Alternative. Partijas valdē turpmāk strādās visi četri frakcijas deputāti - Petrovs, Aleksejs Rosļikovs, Vitālijs Dubovs un Vadims Baraņņiks. Vienlaikus partijas valdē strādās arī Anita Laizāne un pats Mirskis.

Petrovs pastāstīja, ka viņi nolēmuši "atdzīvināt" partiju un kopā gan ar bijušajiem Alternative biedriem, gan klāt nākušajiem, partijā esot jau aptuveni 400 cilvēku. 

Taujāts par partijas saraksta līderiem un mēra amata kandidātiem, Petrovs konkrētu atbildi nesniedza, norādot, ka par to vēl tikšot lemts. Partijas kongress gaidāms marta otrajā pusē.

Aleksandrs Mirskis ir bijušais Eiropas Parlamenta deputāts un 9.Saeimas deputāts. Saeimā viņš pārstāvēja partiju Saskaņas Centrs, bet 2005.gadā Rīgas domes vēlēšanās kandidēja no Tautas saskaņas partijas saraksta.

Patlaban viņš pārstāv partiju Alternative, kuru izveidoja 2013.gadā un no kuras saraksta 2014.gadā kandidēja Eiropas Parlamenta vēlēšanās, taču netika ievēlēts. 2017.gadā viņš kandidēja arī Daugavpils domes vēlēšanās, taču nesekmīgi.

No Saskaņas Petrovs, Rosļikovs, Baraņņiks un Dubovs tika izslēgti pērn maijā, kad pēc Daiņa Turlā (GKR) ievēlēšanas Rīgas mēra amatā, pretēji partijas disciplīnai, nevēlējās vicemēra amatā atbalstīt partijas biedra Sandra Bergmaņa (S) ievēlēšanu.

Īsi pēc tam visi četri izveidoja Neatkarīgo deputātu frakciju, pāris mēnešus strādājot arī domes koalīcijā.

 

Top komentāri

hahā
h
mirskis pieņēmis kampējžurkas?
elementāri
e
Kur Kremlis liks, tur arī šie stāsies.
Naudas grābtuve Petrovam un co
N
Rīgas tirgus un RNP bija naudas grābtuve Petrovam un co. Tad, kad Nils mēģināja slavenā četrinieka aptetīti iegrožot, viņi uztaisīja domes koalīcijas krīzi. Tagad viņi ies pie Mirska, lai atkal varētu grābt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas