Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rimšēvičs neatstātu LB arī tad, ja viņu aicinātu par premjeru

Laikā, kad Latvija iet laukā no finanšu krīzes un gatavojas 2014. gadā iestāties eirozonā, pamest Latvijas Banku, pēc tās prezidenta Ilmāra Rimšēviča domām, būtu bezatbildīgi. Ar teikto viņš atbildēja uz Dienas jautājumu, vai LB prezidents piekristu kāda politiskā spēka piedāvājumam būt par tā premjera amata kandidātu, ja tāds tiktu izteikts. I. Rimšēvičs norādīja, ka viņš arī neesot uzrunāts, bet, ja būtu, tad atbilde esot nemainīga.

Šonedēļ politiskajos kuluāros un arī sociālajos tīklos parādījās neoficiāla informācija, ka Zatlera Reformu partija kā savu premjera kandidātu varētu uzrunāt LB prezidentu I. Rimšēviču. Lūgta to komentēt, V. Zatlera pārstāve Daiga Holma Dienai sacīja, ka līdz partijas kopsapulcei, kas notiks sestdien, 13. augustā, nekādi komentāri par personālijām, kas varētu pretendēt uz amatiem vai pievienoties V. Zatlera komandai, netiks sniegti.

Pirms vēlēšanām partijas nominē arī premjera kandidātus, kas ne vienmēr ir to biedri vai sarakstu līderi. Piemēram, arī ZZS izvirzītā persona šim postenim Aivars Lembergs vēlēšanās nestartē. Sestdien Vienotības dibināšanas kongresā Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete sacīja, ka Latvijai ir ļoti svarīgi, kurš būs nākamais valdības vadītājs, jo viņam būs jāvada sarunas par Latvijai pienākošos finansējumu no Eiropas Savienības 2014.-2020. gada budžetā. Ja V. Dombrovska valdība tikšot nomainīta un pie varas nākšot kreisie populisti un radikālie liberāļi, tad Latvija varot pazaudēt ievērojamu ES fondu naudu, sacīja S. Kalniete.

Uz jautājumu, ko būtu svarīgi izdarīt nākamajam valdības vadītājam pēc vēlēšanām, LB prezidents I. Rimšēvičs atzina, ka ES fondu līdzekļu apguve pat varētu būt tālākas secības jautājums. Viņš uzsvēra -galvenais ir apzināties, ka Latvija stāv krustcelēs un tuvākajā laikā izšķirsies, kā mūsu valsts dzīvos un attīstīsies tālāk. Ja netiks pabeigta valsts budžeta konsolidācija, tad no valsts, «kurai tagad tiek liktas augstas atzīmes, mēs varam atgriezties nesekmīgo valstu sarakstā», sacīja LB prezidents. Viņš uzsvēra, ka Latvijai svarīgākais tagad ir nekļūdīties, pārvarēt finanšu un ekonomisko krīzi un 2014. gadā iestāties eirozonā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas