Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

RTU gatava jauno mācību semestri sākt attālinātā režīmā

Ja būs nepieciešams, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) ir gatava jauno mācību semestri sākt attālinātā režīmā, klātienē organizējot daļu laboratorijas darbu, apgalvoja RTU Starptautiskās sadarbības un ārzemju studentu departamenta direktors Igors Tipāns.

RTU pārstāvis skaidroja, ka stāvoklis patlaban ir ļoti neskaidrs, tomēr nepieciešamības gadījumā universitāte ir apņēmusies turpināt nodrošināt studiju procesu attālinātā režīmā. Klātienē varētu tikt rīkota daļa laboratorijas darbu un praktiskie darbi, jo tos neklātienē esot ļoti grūti īstenot.

Runājot par ārvalstu studentiem, Tipāns stāstīja, ka universitāte pagaidām vēro, kas Eiropas Savienībā notiks ar robežām ar trešajām valstīm. Kamēr robežas būs ciet, RTU plāno mācības noturēt attālināti.

Tipāns uzsvēra, ka bieži trešajām valstīm šīs mācības attālināti neesot pieļaujamas, jo to valstu Izglītības un zinātnes ministrijas to nepieļauj. Tāpat viņš akcentēja, ka ir trešās valstis, kas prasa, lai students Eiropā studētu pilna laika klātienes studijās, citādi viņus iesauc obligātajā karadienestā.

"Attālinātās mācības nav īsti tas, ko ārzemju studenti vēlās, jo viņi grib izbaudīt to Eiropas pieredzi. Ja būs jāpiedāvā attālinātas mācības, studentu skaits no trešajām valstīm varētu samazināties," uzskata Tipāns, uzsverot, ka īpaši tas varētu būt gaidāms inženierzinātņu programmās, kur ir svarīgas konsultācijas un tieša sadarbība.

Vienlaikus RTU pārstāvis minēja, ka liela daļa studentu no trešajām valstīm tā arī neaizbrauca mājās, kad sākās ārkārtējā situācija, bet palika Latvijā un turpina studijas. Tipāns arī minēja, ka šogad RTU gaidot lielu studentu grupu no Francijas, tāpēc universitātē uzmanīgi seko līdzi informācijai par robežām un kumulatīvajiem rādītājiem, lai ieceļojušajiem studentiem nebūtu jāievēro pašizolācija.

Galīgais lēmums par studiju gada norisi būs gaidāms vēlāk, vērojot kopējo situāciju Eiropā, atklāja Tipāns.

Top komentāri

Miša Zubs
M
Pasniedzējiem, tas ir nācis stingri pie dūšas. Var saņemt amatalgu un halturēt ārpus universitātes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas