Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

SAB vadītājs: Rimšēvičam joprojām ir pielaide valsts noslēpumam, bet viņš nevar to izmantot

Korupcijā aizdomās turētajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam joprojām ir pielaide valsts noslēpumam, bet viņš nevar to izmantot, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam Rīta panorāma sacīja Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktors Jānis Maizītis.

"Šajā brīdī [pielaide valsts noslēpumam] anulēta nav. Nav tāds negatīvs lēmums pieņemts, bet tā kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pieņēmis lēmumu par atstādināšanu no amata, tad Rimšēviča kungam nav iespēja strādāt ar valsts noslēpumu," norādīja Maizītis.

Tāpat Maizītis atzina, ka SAB rīcībā jau iepriekš bija informācija, kas lika izvērtēt, vai Latvijas Bankas prezidents kvalificējas pielaidei valsts noslēpumam, bet "tā vēl nebija pietiekama, lai uzsāktu papildu pārbaudes".

SAB direktors arī atklāja, ka biroja rīcībā nav un nebija fotogrāfijas no Rimšēviča brauciena uz Krieviju. "SAB rīcībā līdz pat šim brīdim nav šīs fotogrāfijas vai fotogrāfiju. Mums, tāpat kā visiem, ir pieejama publiskajā telpā publicētā fotogrāfija."

Jau vēstīts, ka Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, pret kuru KNAB ir sācis kriminālprocesu par kukuļņemšanu, un kuram ir liegums pildīt amata pienākumus, šonedēļ atsācis doties uz darbu Latvijas Bankā.

 

Top komentāri

Buba
B
Ne melns, ne balts. Ne ir( pielaide), ne nav ( lietot taču nevar). Alga ne ir, ne nav. Darbs ne ir, ne nav. Lielais Vilis teica "Muļķu valsts ...."
lustīgais nerris uz tirgus plača
l
".... ir pielaide VALSTS NOSLĒPUMAM, bet nevar to izmantot?....................... Vai SAB vadītājs Latvijā gadījumā nav cilvēks ar īpašajām vajadzībām??? - - - Pirmkārt, Maizīt, NEVAR vai NEDRĪKST??? Valsts valodā ir atšķirība starp "nevar" un "nedrīkst." Otrkārt, cilvēkam vai nu ir vai nav pielaide valsts noslēpumiem. Pēc Maizīša loģikas gan sanāk, ka pielaide ir, bet to nevar izmantot; vai - otrādi - pielaides nav, bet to var izmantot! Bitītematos.
Trollis JT
T
Rotaļas ap "valsts noslēpumu"... ir noderīgas tikai vienam mērķim - atstumt no varas svirām visādus ļaudis, par kriem ir kompromats, bet nav iespējams šo kompromatu atklāt ... piemēram - tikai viena aģenta ziņojums. (Realizācijas gadījumā aģents automātiski "sagaismojas"). LV gadījumā šis mehānisms aizstāj viel vienu niekošanos, ko sauc par "lustrāciju". Neviens no "maisiem" nekādi nevar nokļūt atbildīgā amatā, vai arī Saeimā. Murgaini, bet... mazākais no ļaunumiem... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas