Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Saeimas autobāzi radikāli nereformēs līdz ES prezidentūrai 2015.gadā

Saeimas autobāze, kas ir Saeimas kancelejas struktūrvienība ar 88 automašīnām un vairāk nekā 130 darbiniekiem, līdz ar katru jaunu Saeimu ir izraisījusi jauno deputātu interesi par tās lietderību. Tāds jautājums varētu rasties, redzot iespaidīgo deputātu personīgo auto rindu pie parlamenta un nedaudzās dīkā stāvošās Saeimas mašīnas, kuru šoferi sēžu laikā nav nodarbināti.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētāja Elīna Siliņa piedāvājusi radikālu autobāzes optimizācijas plānu, kam Saeimas kancelejas direktors Māris Steins nevar piekrist, tomēr viņš sola samazināt automašīnu un arī darbinieku skaitu.

Šajās dienās ir noslēdzies iepirkuma konkurss par auto piegādi Saeimas autobāzei autoparka atjaunošanai. Automašīnas Saeimai piegādās SIA Domenikss, kas pārstāv Mercedes Benz, kā arī SIA Moller Auto Latvia, kas tirgoAudi un Volkswagen, ziņo LETA. Saeimas autobāzei bija nepieciešams viens augstākās klases automobilis augsta līmeņa delegāciju apkalpošanai, un te saņemts viens piedāvājums no SIA Domenikss par 60 990 latiem. Otrā iepirkuma daļa paredzēja 10 lielo premium klases automobiļu piegādi, uz ko pieteicās četri pretendenti. Viszemāko cenu piedāvāja SIA Moller Auto Latvia - 159 300 latu. Piedāvājumu iepirkuma konkursā bija iesniedzis arī Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (Vienotība) dzīvesbiedra Jāņa Āboltiņa pārstāvētais uzņēmums Mūsa motors Rīga, kura nav izraudzīto vidū.

Optimizēs pakāpeniski

Saeimas kancelejas vadītājs M. Steins pārvietojas ar kancelejas lietošanā nodoto 1997. gada izlaiduma Volvo un ir ar to apmierināts, jo, pateicoties šofera un autobāzes servisa darbinieku profesionālismam, mašīna tiekot labi apkopta un uzturēta. Autoparkā ir arī senāki transportlīdzekļi, piemēram, automašīna VAZ. «Mēs nevaram samazināt komisiju un frakciju mašīnu skaitu bez to piekrišanas,» uzsvēra M. Steins, kurš līdz 3. septembrim plāno sniegt atbildi E. Siliņai, kura ir vērsusies kancelejā. Viņš piekrīt, ka automašīnu noslodze ir neregulāra, piemēram, Saeimas sēžu dienā šoferiem darbs ir tikai pēc sēdes beigām, bet, kad ir lieli pasākumi, automašīnu pietrūkstot. Pārmaiņas autobāzē notikšot, bet, nemainot tās statusu, un - ne tik radikālas. Kā iemaksu par jaunu auto iegādi ir plānots nodot 20 vecās mašīnas, bet vietā būs tikai 11 jaunu auto. Plānots samazināt arī darbinieku skaitu par 10 personām.

Saeimas autobāzē ir arī mikroautobusi, ar kuriem deputāti dodas uz izbraukuma sēdēm vai tiek vizinātas ārvalstu delegācijas, kā arī kravas mašīnas - tās izmanto, piemēram, lai atvestu tribīnes vai malku barikāžu ugunskuram. Ir arī viens traktors sniega tīrīšanai. Saeimas kancelejas pārstāvji norāda, ka autobāzes šoferi ir augsti profesionāli un šīs iemaņas ir svarīgas lielos pasākumos. M. Steins uzskata, ka līdz Latvijas prezidentūrai ES, kas būs 2015. gadā, radikālas izmaiņas autobāzē nebūtu veicamas, pretējā gadījumā autotransporta nodrošināšana šajā laikā varētu izmaksāt krietni dārgāk, jo tam ir jābūt drošam un centralizētam pakalpojumam.

(Visu rakstu lasiet 24.augusta laikrakstā Diena)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas