Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

SC deputāts aicina jauno KNAB vadītāju panākt biroja neatkarību

Saskaņas centra (SC) deputāts Andrejs Elksniņš aicina jauno Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāju Jaroslavu Streļčenoku panākt KNAB neatkarību, portālu Diena.lv informēja SC.

A.Elksniņš uzskata, ka jaunajam KNAB vadītājam J.Streļčonokam ir divi galvenie uzdevumi šajā amatā. "Pirmkārt, Streļčonoka kungam būs jāstrādā pie tā, lai padarītu KNAB par patiesi neatkarīgu iestādi. Otrs nozīmīgs darbs - lobēšanas likuma pieņemšana", uzsvēra A.Elksniņš.

SC deputāts uzskata, ka nepieciešams virzīt attiecīgus likuma grozījumus, lai atbrīvotu KNAB iestādi no Ministru prezidenta īstenotās pārraudzības un panāktu tai neatkarīgas valsts institūcijas statusu.

"Neapšaubāmi, ir virkne ne mazāk svarīgu uzdevumu, kurus Streļčonoka kungam būs jārisina: jānovērš iekšējās informācija noplūde no iestādes, jāizstrādā skaidri un precīzi kritēriji darbinieki pieņemšanai, jāstiprina sabiedrības uzticība KNAB un jāizslēdz jebkādas šaubas par biroja darbību jebkādu politisko grupu interesēs," uzsvēra A.Elksniņš.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien vienprātīgi, 92 deputātiem balsojot par, KNAB vadītāja amatā ievēlēja līdzšinējo biroja darbinieku J.Streļčenoku. Pirms balsojuma debašu nebija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas