Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Semināru laikā lauksaimniekus informēs, kā paaugstināt konkurētspēju

Latvijas lauksaimnieku biedrības Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome (LOSP) un Zemnieku saeima (ZSA) kopā ar Zemkopības ministriju aicina lauksaimniekus uz semināriem Ietekmē lauksaimniecības un lauku nākotni jau šodien!, kuros informēs par konkurētspēju Eiropā un pasaulē, portālam Diena.lv pastāstīja_ Zemnieku saeimas _pārstāve Ilona Kuzmiča.

Pirmais seminārs notiks 20.oktobrī Kuldīgā, Kuldīgas kultūras centrā, Raiņa ielā 21, sākums plkst. 10.00.

Semināri no oktobra līdz decembrim notiks visos Latvijas reģionos. Semināru ietvaros Zemnieku saeima informēs lauksaimniekus par konkurētspēju Eiropā un pasaulē, kas ir viens no būtiskākajiem jautājumiem arī saspringtajā cīņā par taisnīgu kopējās lauksaimniecības politiku (KLP) pēc 2013. gada.

"Latvijas lauksaimnieki ir spējīgi strauji apgūt jaunas tehnoloģijas un efektīvas metodes, tādēļ jāmācās, jāmeklē informācija un jāstrādā, lai stiprinātu savu konkurētspēju pašiem lauksaimniekiem. Tai jābūt prioritātei numur viens," skaidroja Zemnieku saeimas projektu vadītājs Mārtiņš Trons.

Semināros dalībnieki varēs iegūt informāciju ne vien par konkurētspēju, bet arī uzzināt par galvenajiem kopējās lauksaimniecības politikas pamatprincipiem un piedalīties lēmumu pieņemšanas procesā nākotnes nosacījumu izstrādē.

Semināros tiks apspriesti jautājumi par to, kas ir aktīvs lauksaimnieks, maza saimniecība, ko piedāvā un pieprasa zaļās komponentes ieviešana saimniekošanā, kā veiksmīgi sadarboties un kā ekonomiskās aktivitātes lauksaimnieks var orientēt uz tirgu.

Visā pasaulē aktuāla ir lauksaimnieku novecošanās un grūtības iesaistīt jauno paaudzi tādēļ kampaņas KLP - rītdiena sākas šodien laikā lauksaimniecības un lauku nākotnes veidošanā aicināti iesaistīties arī bērni un jaunieši. Mazāko klašu skolēni par dzīvi laukos varēs uzzināt izglītojošās filmās un semināros skolās. Savukārt ikviens jaunietis ir aicināts piedalīties video īsfilmu konkursā Lauksaimniecība pēc desmit gadiem, līdz 2011. gada 1.decembrim sagatavojot ne vairāk kā piecu minūšu garu video, parādot, kāda, viņaprāt, izskatīsies lauksaimniecība pēc desmit gadiem.

Pieteikties konkursam un augšuplādēt video var laikraksta Diena interneta portālā www.diena.lv sadaļā Lauksaimniecība pēc desmit gadiem. Ar detalizētu konkursa nolikumu un pieteikuma anketu var iepazīties http://www.diena.lv/lauksaimnieciba-pec-desmit-gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas