Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stājas spēkā prasība skolotājiem stundās lietot sejas maskas

No šodienas 1. līdz 6.klašu skolēniem, ja izglītības iestāde lemj mācību procesu organizēt klātienē, uz vienu skolēnu jānodrošina ne mazāk kā trīs kvadrātmetri no klases telpas platības, savukārt skolotājiem stundās būs jālieto sejas maskas, paredz iepriekš valdībā lemtais.

Iepriekš speciālisti skaidroja, ka bērniem vecuma grupā no desmit līdz 12 gadiem ir novērojams straujš Covid-19 saslimstības pieaugums, kas pielīdzināms pieaugušo saslimstības tendencēm, kā arī joprojām izglītības iestādēs tiek konstatēti uzliesmojumi ar lielu iesaistīto skolēnu skaitu. Tādēļ var secināt, ka joprojām izglītības iestādēs saglabājas augsti Covid-19 izplatības riski.

Lai mazinātu Covid-19 izplatību izglītības iestādēs, tika rosināts noteikt pienākumu nodrošināt lielāku platību uz vienu izglītojamo, lai izglītības procesa norises laikā tiktu nodrošināta iespēja ievērot distanci gan skolotājam no bērniem, gan bērniem savā starpā un tiktu novērsta telpu pārblīvētība.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) iepriekš atzina, ka 47% Latvijas skolu klases ir lielākas par 17 skolēniem, kur varētu būt grūtības nodrošināt trīs kvadrātmetru platību katram audzēknim, taču pārējās izglītības iestādēs ir pietiekami daudz brīvu telpu, kurās var organizēt mācību procesu atbilstoši jaunajām prasībām.

Ministre rosināja skolu direktorus praksē 5.-6.klašu skolēniem izmantot B jeb jaukto modeli, kas paredz daļēji attālinātas mācības. Šādā gadījumā mācības norisinās gan izglītības iestādes telpās, gan attālināti arī jaunākajās klasēs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas