Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Strīds aptur viesnīcas darbu

Lai nokļūtu preses konferencē, ko rīkoja viena no konfliktā par Hotel Garden Palace apsaimniekošanas tiesībām iesaistītajām pusēm – SIA Sun Seasons –, bija jātiek iekšā pa vārtiem, taču pie tiem dežurēja apsardze. Viens no apsargiem žurnālistus pavadīja arī uz preses konferences vietu. Vakar pusdienlaikā viesnīcā neatradās viesi, bet tika prognozēts, ka daži varētu ierasties vakarā. Viesnīcas mājaslapā numurus vakar rezervēt varēja bez problēmām, taču rezervācija populārajā interneta vietnē Booking.com bija apturēta.

Ēkas īpašnieka SIA 966 FREECOM valdes loceklis Uldis Skudra pirmdien izplatītajā paziņojumā uzsvēra, ka "šis nav strīds starp diviem uzņēmumiem par saimniecisko darbību, bet gan gadiem pastrādāti un valsts amatpersonu atbalstīti/piesegti noziegumi, kurus jau kopš 2012. gada veic noziedzīgs grupējums, kuru vada Gulams Mohammads Gulami". Taču faktiski šobrīd notiek cīņa par ēku, kurā atrodas viesnīca, un tiesībām tajā atrasties. Savi argumenti ir ēkas īpašniekiem, savi – nomniekiem, taču apgalvojumos ir daudz nesakritību, un skaidri pateikt, kas īsti noticis, pēc tik pretrunīgas informācijas nav iespējams. Abas puses viena otru vaino nelikumībās. 

Mēģināsim sastatīt abas versijas. 7. augustā septiņos no rīta viesnīcā ieradās apsargi, kas pārstāvēja SIA 966 FREECOM, un lika personālam un viesnīcas viesiem atstāt telpas. Savukārt 9. augustā ieradās Sun Seasons nolīgti apsargi un ēku pārņēma savā pārraudzībā, izliekot vienīgo viesnīcas iemītnieci, kas bija arī tās īpašnieku nolīgta darbiniece. Par apsargu savstarpējo konfliktu versijas atšķiras, taču ir skaidrs, ka pieci SIA 966 FREECOM apsargi viesnīcā palikuši, – pēc vienas versijas – iebarikādējušies, pēc otras – bezmaz kļuvuši par ķīlniekiem, bet 9. augusta vakarā tomēr viesnīcu atstājuši policijas pavadībā. SIA 966 FREECOM pārstāvošais zvērinātais advokāts Indulis Balmaks Dienai stāstīja, ka apsargu sadursmē lijušas arī asinis, savukārt Šmits žurnālistiem apgalvoja, ka situācija bijusi ēkas īpašnieku inscenēta. 

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 11.augusta, numurā!

Top komentāri

Dāvis
D
Hotel Garden Palace SIA Sun Seasons Booking.com SIA 966 FREECOM Gulams Mohammads Gulami un tā tālāk, uzminiet par kuru valsti šeit rakstīts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas