Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Turpinoties nelegālās imigrācijas spiedienam uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, līdz 10.februārim pagarina ārkārtējo situāciju

Ņemot vērā nelegālās imigrācijas spiedienu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, valdība šodien nolēma līdz 10.februārim pagarināt ārkārtējo situāciju četrās Latgales pašvaldībās.

Valdība vasarā nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī. Šodien valdība nolēma ārkārtējo situāciju pagarināt līdz 2022.gada 10.februārim.

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) valdības sēdē norādīja, ka ārkārtējās situācijas laikā paredzēts turpināt īstenot jau līdz šim izmantotos robežas sargāšanai paredzētos pasākumus.

Iekšlietu ministrija (IeM) norāda, ka joprojām ik diennakti robežsardzes amatpersonas novērš vairāku desmitu personu mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu. Līdz ar to personu, kuras mēģina nelikumīgi šķērsot robežu, skaits saglabājas augsts.

Vienlaikus IeM norāda, ka arī Lietuvas un Polijas robežsargi joprojām veic intensīvu darbu, lai atturētu ārzemniekus no savas valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas. 

Tāpat, vērtējot kopumā Latvijas, Lietuvas un Polijas veikto statistiku par situāciju uz attiecīgās valsts un Baltkrievijas robežas saistībā ar šīs robežas nelegālu šķērsošanu, tiek norādīts, ka pagājušajā nedēļā uz visu trīs valstu robežām kopumā atturēto personu skaits ir pieaudzis no 1992 līdz 2967 jeb par 74%, kas liecina par nelegālās migrācijas spiediena palielināšanos.

Vienlaikus IeM norāda, ka Polija saistībā ar situāciju uz savas valsts un Baltkrievijas robežas ir pagarinājusi ārkārtējo situāciju vēl uz 60 dienām.

Amatpersonas iepriekš norādījušas, ka Baltkrievijā pie varas esošā Aleksandra Lukašenko režīma centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iespiest trešo valstu iedzīvotājus vērtējami kā hibrīdkara jeb hibrīdapdraudējuma izpausmes.

Latvijas robežsargi pirmdien novērsuši 15 cilvēku mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas valsts robežu, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 1785 cilvēki.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 50 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 402 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas