Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tuvākajās dienās upēs turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās

Tuvākajās dienās Latvijas upēs turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Vidzemes un Latgales upēs gaidāma ledus sakustēšanās un straujākajos upju posmos iespējama arī ledus iešana. Lielupē, turpinoties ledus iešanai, paaugstināsies ūdens līmeņi pie Jelgavas un upes lejtecē.

Aizvadītajā diennaktī Daugavā turpinājās ūdens līmeņa paaugstināšanās. Straujāka  paaugstināšanās saglabājas Daugavā Baltkrievijas teritorijā, kur posmā no Suražas līdz Verhņedvinskai ūdens līmenis aizvadītajā diennaktī paaugstinājās par 108 - 231 centimetriem (cm). Daugavā posmā no Piedrujas līdz Jēkabpilij ūdens līmenis paaugstinās par 40 - 152 cm diennaktī. Arī Daugavas pietekās ūdens līmenis turpina paaugstināties, bet tā intensitāte aizvadītajā dienā ir nedaudz samazinājusies.

Gaujā posmā no Velēnas līdz Siguldai ūdens līmenis paaugstinājies par 19 - 46 cm, bet pie Carnikavas vērojama neliela ūdens līmeņa pazemināšanās. Ūdens līmenis paaugstinājies Amatā un Salacā no 8 - 16 cm. Lielupē pie Mežotnes ūdens līmenis turpina samazināties ar intensitāti 77 cm, savukārt posmā no Staļģenes līdz Kalnciemam ūdens līmenis turpina paaugstināties par 58 - 86 cm. Ventā posmā Vārdava - Vendzava ūdens līmenis turpina paaugstināties par 21 - 86 cm, bet Abavā pie Rendas par 59 cm.

Daugavā Latvijas teritorijā novērojamas vaļuma joslas, plaisas ledus segā un ūdens uz ledus. Pie Krāslavas un Daugavpils aizvadītajā diennaktī notikusi neliela ledus sakustēšanās, pie Krāslavas izveidojies vaļums. Dubnā Sīļos turpinās reta ledus iešana, bet Rēzeknē pie Griškāniem vērojams vaļums, plaisas ledū un ūdens uz ledus.

Aiviekstē posmā Lubāna - Aiviekstes HES vērojama reta ledus iešana. Ogrē Lielpečos ledus nogrimis un ūdens tek pa ledus virsu. Mazajā Juglā pie Stariņiem sākusies bieza ledus iešana. Gaujā pie Valmieras ledus kļūst tumšs un kūst uz vietas, bet pie Siguldas ir reta ledus iešana. Lielupes posmā Mežotne - Staļģene vērojama reta ledus iešana, bet Jelgavā ledus sakustējies un izveidojies vaļums, savukārt Kalnciemā ledus ir pacelts un ūdens uz ledus. Lielupes pietekā Mēmelē pie Tabokines ir reta ledus iešana. Ventā pie Kuldīgas upe ir brīva no ledus.

Centra speciālisti atgādina, ka atrasties uz ledus ir ļoti bīstami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas