Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ugunsdzēsējiem izdevies likvidēt ugunsgrēku Okupācijas muzejā (papildināts 16:58)

Pēcpusdienā plkst.16.19 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) izdevies likvidēt ugunsgrēku Latvijas Okupācijas muzejā, aģentūrai LETA pavēstīja VUGD preses pārstāve Inta Šaboha.

Viņa paskaidroja, ka 15 kvadrātmetru platībā muzeja bēniņos dega ārsiena un koka konstrukcijas. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests vēstīja, ka ugunsgrēks ierobežots nepilnas stundas laikā. Zināms, ka 15 kvadrātmetru platībā degušas bēniņu koka konstrukcijas un ārsiena. Ugunsgrēka likvidācijas darbi vēl turpinās.

Okupācijas muzeja pārstāve Līga Strazda portālam Diena.lv pastāstīja, ka ugunsgrēks un tā dzēšanas darbi nav nodarījuši postījumus muzeja ekspozīcijas telpām. Ņemot vērā, ka muzejā namā kopš pārvākšanās uz pagaidu mītnes vietu Raiņa bulvārī 7 nekas no muzeja krājumiem neglabājas un ēkā arī neatrodas cilvēki, nav skaidrs, kāpēc izcēlies ugunsgrēks.

Ēkas īpašnieks Valsts nekustamie īpašumi solījis īstenot pagaidu pasākumus ugunsgrēkā cietušo jumta konstrukciju nosegšanai, taču pēc šī negadījuma jautājums par ēkas atjaunošanu "ir aktuālāks kā jebkad," pauda Strazda.

Valsts policija informēja, ka Rīgā, Grēcinieku ielā, ugunsgrēka dēļ slēgtā kustība plkst.13:34 atjaunota.

Ugunsdzēsēji no autopacēlāja lēja ūdeni uz Okupācijas muzeja ēkas jumta, kā arī lauza jumta metāla konstrukcijas. Kamēr jumta konstrukcijas nebija atlauztas, bija redzami vienīgi dūmi, bet pēc atlaušanas parādījās arī atklāta liesma. Vēlāk liesmas izdevās nodzēst un noplaka arī dūmi, novēroja aģentūra LETA.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Gribuste aģentūru LETA informēja, ka notikuma vietā ieradušās četras ugunsdzēsēju autocisternas un autopacēlājs.

Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki konstatēja, ka no divstāvu ēkas nāk dūmi. Ugunsgrēkam noteikts paaugstinātas bīstamības statuss, jo Okupācijas muzeja ēka atrodas Vecrīgā.

Ugunsgrēka dēļ tika evakuēti cilvēki arī no blakus esošā Melngalvju nama.

Atjaunota 5.rindkopa par satiksmies ierobežojumiem līdzās Okupācijas muzeja ēkai

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas