Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ugunsgrēkā iet bojā sieviete; cietuši arī divi glābēji

Trešdien traģiski beidzies ugunsgrēks Krimuldas novadā - bojā gājusi aptuveni 70 gadus veca sieviete, turklāt cietuši arī divi glābšanas darbos iesaistītie ugunsdzēsēji. Abiem bija nepieciešama mediķu palīdzība, viens glābējs arī hospitalizēts, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

VUGD izsaukumu uz Krimuldas novada Krimuldas pagastu saņēma trešdien ap plkst.23. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu mūra ēka. Degšanas kopējā platība bija 140 kvadrātmetri, un šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku glābējiem izdevās likvidēt vien pēc septiņām stundām.Vēl viens plašs ugunsgrēks izcēlies Cēsīs - tur Līgatnes ielā neapsaimniekotai divstāvu ēkai dega otrais stāvs un jumts 140 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēku izdevās likvidēt nepilnu trīs stundu laikā. Cilvēki šajā negadījumā nav cietuši. Dedzis arī kāds dzīvoklis daudzdzīvokļu namā Jelgavā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklis 40 kvadrātmetru platībā. No degošajām telpām evakuēti divi apmēram 60 gadus veci vīrieši. Ugunsdzēsējiem trešdien nācās steigties palīgā arī uz kādu uzņēmumu Rīgā, kur ražošanas ēkā no dzesēšanas iekārtas bija noplūdis ķīmiskas vielas tvaiks. Glābēji no telpām evakuēja 32 cilvēkus. Pēc negadījuma četri cilvēki vērsās pēc palīdzības pie mediķiem, bet būtisks kaitējums viņu veselībai nebija nodarīts -  pēc pārbaužu veikšanas viņi palaisti mājās. Ķīmiskā viela noplūda vienā telpā un tālāk neizplatījās, tāpēc apkārtējai videi apdraudējums netika radīts. Notikuma vietā strādāja uzņēmuma tehniskie darbinieki, kas operatīvi likvidēja tvaika noplūdi. Ugunsdzēsēji pēc tam veica telpu vēdināšanu.Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņemti 46 izsaukumi - 18 uz ugunsgrēkiem, 25 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas