Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ugunsgrēkā Valkas novadā gājis bojā cilvēks

Svētdien ugunsgrēkā Valkas novadā gājis bojā cilvēks, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar plkst. 21.57 ugunsdzēsēji steidzās uz Valkas novada Valkas pagastu, kur vienstāvu dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas 7 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 23.14 ugunsgrēks tika likvidēts.

Tāpat ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama Babītes pagastā, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega mansarda stāvs un jumts 56 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Līdztekus no piedūmotās ēkas glābēji izglāba divus kaķus. 

Savukārt sestdien VUGD saņēma izsaukumu uz Ilūkstes novada Dvietes pagastu, kur divi cilvēki bija slidojuši uz ledus un ielūzuši. Par laimi cilvēkiem izdevās izkļūt krastā pašu spēkiem. VUGD atgādina ikvienam iedzīvotājam, ka atrasties uz ledus ir bīstami un tas apdraud cilvēka veselību un dzīvību. Pie tam, ziemas periodā ielūzt ledū un noslīkst ne tikai makšķernieki, bet arī cilvēki, kas, piemēram, pastaigājas vai slido pa ledu. Šobrīd, kad daudzviet ūdenstilpnēs ir izveidojies ledus, glābēji aicina iedzīvotājus būt apdomīgiem un nepakļaut savu dzīvību un veselību briesmām – nedodieties uz ledus, jo uz ūdenstilpnēm izveidojusies ledus kārta ne vienmēr ir pietiekami bieza, lai varētu izturēt cilvēku svaru.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 104 izsaukumus – 61 uz ugunsgrēku dzēšanu un 27 uz glābšanas darbiem, bet 16 izsaukumi bija maldinājumi. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas