Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ugunsnelaimē mirst divi sirmgalvji; laicīgi nemanītā kūts ugunsgrēkā sadeg pustūkstotis aitu

Saldus novadā pirmdien privātmājas ugunsgrēkā gājuši bojā divi sirmgalvji, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Uz negadījuma vietu Vadakstes pagastā ugunsdzēsēji devušies ap astoņiem vakarā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka pusotra stāva dzīvojamā māja deg jau 191 kvadrātmetra platībā un tai iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā 71 gadus veca sieviete un 72 gadus vecs vīrietis, bet diviem cilvēkiem izdevās izkļūt no degošās ēkas pirms VUGD ierašanās.

Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās arī Kursīšu un Ezeres pašvaldību ugunsdzēsības formējumi. Ugunsgrēks likvidēts tikai plkst. 3:34 ugunsgrēks.

Savukārt pirmdienas rītā ugunsdzēsēji izsaukti uz Ērgļu pagastu, kur naktī bija aizdegusies kūts. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu koka kūts ēka ir pilnībā nodegusi un tai atsevišķās vietās vēl turpinās gruzdēšana un degšana. Ugunsgrēks ēkā bija sācies ap plkst.2 naktī, bet, tā kā degšana nebija savlaicīgi pamanīta, ugunsdzēsēji glābēji tika izsaukti tikai no rīta, tātad ļoti novēloti.

Ugunsgrēkā nodega kūts 1200 kvadrātmetru platībā un sadega 562 aitas, viens zirgs, kvadracikls un traktors. No liesmām izdevās izglābties 85 aitām. Degšana un gruzdēšana notikuma vietā tika likvidēta vien plkst.13:11. Kā iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls tiek minēts bojājums elektroinstalācijā. Ja ugunsdzēsēji glābēji tiktu izsaukti ātrāk, tad uguns nodarītie postījumi būtu daudz mazāki un izglābto dzīvnieku skaits lielāks, atzīst VUGD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas