Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Upēs daudzviet kāpj ūdens līmenis, straujāk - Kurzemē

Nokrišņu ietekmē daudzās Latvijas upēs paaugstinās ūdens līmenis, pēc trešdienas lietavām tas straujāk kāpj Kurzemē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lielā daļā upju ūdens līmenis svārstās dažu centimetru robežās, bet Dubnas lejtecē ūdens līmenis šonedēļ paaugstinājies par aptuveni 35 centimetriem (cm), tās pietekā Ošā pie Kūleniekiem - par 55 cm.

Ievērojamāks ūdens līmeņa kāpums sācies Kurzemes upēs. Pēdējā diennaktī Durbē pie Cīravas un Užavā pie Tērandes ūdens līmenis cēlies par 40 cm. Citās novērojumu stacijās reģistrēts mazāks ūdens līmeņa kāpums.

Hidrologi prognozē, ka tuvākajās dienās ūdens līmenis upēs turpinās paaugstināties, straujāk valsts rietumdaļas upēs. Vietām iespējama palieņu applūšana. Atsevišķos upju posmos ūdens līmenis svārstīsies, bet mazākajās austrumdaļas upēs pazemināsies.

Ūdens temperatūra ezeros, vairumā upju un piekrastes lielākajā daļā ir +15..+20 grādi, bet Mērsragā un Rojā ūdens temperatūra Rīgas līcī pazeminājusies līdz +9 grādiem.

Jau ziņots, ka trešdien lielākais nokrišņu daudzums bija 34 milimetri Liepājā un 45 milimetri Ventspilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas