Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Uz Gaismas pili pārvesti jau 85% krājuma

Kopumā uz _Gaismas pili _šobrīd pārvesti 85% krājuma, portālu Diena.lv infomēja Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts.

Augustā pārvietoti 14,6%. Kā skaidroja Zilberts, pārvešanas tempi un apjomi pa mēnešiem mainās, jo ne visi krājuma vienību veidi pārvedami un apstrādājami pārvešanai vienādi.

Telpas Tērbatas ielā 75 plānots atbrīvot šonedēļ. Kā norādīja Zilberts, ēkā vēl palikusi daļa sīkiespieddarbu krājuma un svešvalodu izdevumi krievu valodā. Krišjāna Barona ielā 3 plānotas vēl trīs kravas ar materiāliem no Mūzikas lasītavas un Audiovizuālās lasītavas. Anglikāņu ielā izvietotais krājums esot pārvests pilnībā, un šobrīd tiek kārtota dokumentācija ēkas nodošanai Valsts nekustamajiem īpašumiem. Krišjāņa Barona ielā 14 vēl palikusi Galvenā krātuve.

Jau ziņots, ka LNB krājums pakāpeniski no piecām LNB ēkām tiek pārvests uz Gaismas pili Pārdaugavā. Krājuma pārvešana sākās 14.aprīlī ēkā Jēkaba ielā 6/8. Uz Gaismas pili plānots pārvest visu LNB krājumu aptuveni 3,5 miljonu vienību apmērā. Aptuveni miljons retāk pieprasītās literatūras paliks LNB Silakroga repozitārijā.

Gaismas pils oficiāli tika atklāta 29.augustā.

LNB jaunajā ēkā Mūkusalas ielā 3 darbu sākusi Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītava, Humanitāro un sociālo zinātņu literatūras lasītava, Jaunākās periodikas lasītava, Tehnoloģiju un dabaszinātņu lasītava, kā arī uzziņu un informācijas centra Jāņa Pāvila II lasītava. Apmeklētājiem pieejamas ir arī 4., 5. un 6.stāva speciālo krājumu lasītavas, kurās ir materiāli par Latviju un Baltiju, retās grāmatas un rokraksti, kartogrāfiskie materiāli, sīkiespieddarbi, grāmatas par mūziku un mākslu, notis, kā arī skaņu un video ieraksti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas