Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uz atsevišķiem autoceļiem atļautais braukšanas ātrums palielināts līdz 100 km/h

Uz vairākiem valsts galvenajiem autoceļiem atļautais braukšanas ātrums ir palielināts līdz 100 kilometriem stundā ( km/h), vēsta uzņēmums Latvijas Valsts ceļi (LVC).

No pirmddienas ar palielinātu atļauto ātrumu šovasar varēs braukt:

- uz Tallinas šosejas (A1) Saulkrastu apvedceļa posmā (22,1.-26,0. kilometrs un 27,2.-44,4. kilometrs), kā arī posmā no Jelgavkrastiem līdz Svētciemam (55,5.-71,3. kilometrs un 74,7.-81,2. kilometrs);

- uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas apvedceļa līdz atjaunotā seguma beigām (14,3.-25,5. kilometrs);

- uz Daugavpils šosejas (A6) posmā no Salaspils līdz Ikšķilei (20,86.-28,20. kilometrs) un posmā no Nīcgales līdz Daugavpils apvedceļam (202,2.-212,2. kilometrs);

- uz Jelgavas šosejas posmā no Rīgas robežas līdz satiksmes pārvadam uz Jelgavas apvedceļa (8,0.-39,8. kilometrs), izņemot posmus, kur ir spēkā ātruma ierobežojumi;

- atsevišķos posmos uz autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) (A12).

Autovadītāji aicināti izvēlēties braukšanas ātrumu atbilstoši satiksmes noteikumiem, ceļa seguma stāvoklim un citiem braukšanas apstākļiem. Zīmes ar braukšanas ātrumu informē pat maksimālo atļauto ātrumu, bet faktiskais braukšanas ātrums jāizvēlas atbilstoši situācijai satiksmē, norāda LVC.

Par visiem sarežģījumiem valsts autoceļu tīklā – kritušajiem kokiem, notriektajiem dzīvniekiem, bojāto ceļu aprīkojumu, bedrēm utt. – autovadītāji aicināti ziņot LVC pa diennakts bezmaksas informatīvo līniju 80005555.

Top komentāri

Vajadzēja būt vismaz 120 km/h
V
Mums ir milzīgi pretstati: uz līkumaina, nepārskatāma lauku ceļa ir atļauts braukt ar 90 km/h, savukārt uz šosejas ar labu pārredzamību un cieto segumu - 100 km/h. Tas nav ļoti normāli.
feini
f
Lēmējiem ir ko lemt, citādi, kā lai attaisno iešanu/braukšanu uz tā saucamo darbu.
Problēmas pamatā
P
ir boļševistiska pieeja problēmai. Ja atzīst, ka cilvēki ir dažādi, tad jāatzīst, ka arī automašīnas ir dažādas un braukšanas prasmes stipri atšķiras. Optimāli būtu, ja autovadītājiem ļautu pašiem izlemt. Bet , ja indivīda vietā lēmumu pieņem ierēdņi, rodas juceklis. Lai arī ir nācies vērot daudzus vadītājus un vadītājas, kuriem (90) ir acīmredzami par ātru, viņi ir spiesti iekļauties kopējā plūsmā un riskē. Kamēr lielākā daļa autovadītāju droši varētu braukt ar (1000 - 120) un nekādas problēmas nerastos. Praktiski visas automašīnas , izņemot moskviču, tam ir piemērotas. "Komunismam uz autoceļiem" gluži instinktīvi pretojas visi, kam komunisms ir nepieņemams principā. Rodas psiholoģiska spriedze, kur tās varētu nebūt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas