Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Uzkrātais pensiju kapitāls ceturkšņa beigās sasniedzis 116 miljonus latu

Pensiju plānos uzkrātais pensiju kapitāls ceturkšņa beigās sasniedzis 116,6 miljonus latu, salīdzinājumā ar 2010. gada 2. ceturkšņa beigām ir pieaudzis par 15,5%, portālu Diena.lv informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāve Anna Dravniece.

Šā gada 2. ceturkšņa beigās pensiju plāniem bija pievienojušies 196 dalībnieki jeb par 3,4% vairāk nekā pērn 2. ceturkšņa beigās, kas ir 17% no Latvijas ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem.

No gada sākuma pensiju plānos iemaksāti 8,4 miljoni latu jeb par 22,4% vairāk nekā pērn divos ceturkšņos. Darba devēju iemaksu apmērs pēc ilgstošā krituma uzrādīja pieaugumu 12% apmērā, savukārt individuālo pensiju plānu dalībnieku iemaksu apmērs pieauga līdz 29,8%, salīdzinot ar 2010. gada attiecīgo periodu.

Pārskata ceturksnī no pensiju plānu kapitāla tika izmaksāti 3 miljonu latu, lielākā daļa jeb 95,2% tika izmaksāti sakarā ar plānu dalībnieku pensijas vecuma iestāšanos un tikai 4,7% pensiju plānu dalībniekiem sakarā ar pensiju plāna dalībnieka nāvi.

Līdz 30.jūnijam valsts fondēto pensiju shēmas otrajam līmenim bija pievienojušies 1 137 632 dalībnieki jeb 98,6% no Latvijas ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem. 57,5% no visiem valsts fondēto pensiju shēmas dalībniekiem tai bija pievienojušies obligātā kārtā, savukārt 42,5% bija pievienojušies brīvprātīgi.

Lai gan ieguldījumu plānu finanšu ieguldījumu apmērs turpināja pieaugt, ieguldījumu apmērs Latvijā salīdzinot ar šā gada 2. ceturkšņa beigām samazinājās par 3,3% un 2011. gada 2. ceturkšņa beigās bija 469,7 miljoni latu jeb 54% no ieguldījumu kopsummas, savukārt 391,5 miljoni latu bija ieguldīti 36 citās valstīs, kā arī starptautiskajās finanšu institūcijās. Eiropas Savienības valstīs tika veikti 88,5% no ārvalstu ieguldījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas