Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Valdība vēl nelemj par finansējumu pedagogu algām

Valdība otrdien vēl nelēma par finansējuma novirzīšanu pedagogu algām līdz gada beigām, aicinot Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) šo jautājumu līdz nākamajai nedēļai saskaņot ar Finanšu ministriju (FM).

FM iebilda, ka caur pašvaldībām tiek skaitīts finansējums privātajām skolām, un aicināja mainīt budžeta pozīciju, no kuras tas tiek piešķirts. IZM norādīja, ka šādi finansējums piešķirts arī iepriekšējos gados, tomēr Ministru prezidents Valdis Dombrovskis aicināja jautājumu līdz nākamajai nedēļai saskaņot starp abām ministrijām un iesniegt valdībā parastajā kārtībā.

Jau vēstīts, ka pedagogu algām līdz gada beigām plānots piešķirt 46,3 miljonus latu. IZM komisija pagājušajā nedēļā apstiprināja mērķdotāciju sadalījumu pašvaldību izglītības iestādēm pedagogu darba samaksai un sociālajām iemaksām šā gada četriem mēnešiem. Komisijā darbojās pārstāvji no Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības un Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas.

Mērķdotācijas apmērs pašvaldību pamata un vispārējās izglītības iestādēs nodarbināto pedagogu darba samaksai septembrim–decembrim ir 46 311 836 lati. Tā aprēķināta, pamatojoties uz pašvaldību ievadīto un apstiprināto informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā – skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotajām mācību programmām. Saskaņā ar veikto aprēķinu izmaksas gadā uz vienu skolēnu vidēji valstī ir 678,96 lati, iepriekšējā periodā – 678,48 lati.

Visām pašvaldībām nosūtīta informācija par mērķdotācijas apmēru, kā arī pārskaitīts septembrim nepieciešamais finansējums pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Septembra sākumā IZM republikas pilsētu/novadu kontos pārskaitīja daļu no septembrim nepieciešamā finansējuma pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām. Pārskaitījuma apmērs atbilst 1/3 daļai no iepriekš apstiprinātās mērķdotācijas apmēra vienam mēnesim.

No 1.septembra nav izmaiņu saistībā ar pedagogu atalgojumu, un aprēķina metodika nav mainīta. Dotācijas pašvaldības izglītības iestāžu un privāto izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai tiek aprēķinātas un sadalītas pēc vienotiem principiem, ņemot vērā skolēnu skaitu izglītības pakāpē attiecīgajā teritorijā un izglītības iestādē īstenotās mācību programmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas