Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Zinātnieki var pieteikties Latvijas-Ukrainas sadarbības projektu konkursam zinātnes un tehnoloģiju jomā

Līdz 15.februārim zinātniekiem ir iespēja pieteikties Latvijas-Ukrainas sadarbības projektu konkursam zinātnes un tehnoloģiju jomā, liecina informācija Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) mājaslapā.

Plānots, ka katram projektam pieejamais finansējums Latvijas partnerim būs līdz 20 000 eiro gadā un projekta īstenošanas laiks - divi gadi.

Šonedēļ abas valstis parakstīja divpusējās sadarbības programmu zinātnes un tehnoloģiju jomā 2016.-2020.gadam, lai veicinātu un attīstītu sadarbību zinātnes un tehnoloģiju jomā starp Latviju un Ukrainu. Programma paredz atbalstīt zinātniski pētniecisko projektu īstenošanu ar abu pušu līdzdalību un savstarpējas zinātnieku un speciālistu apmaiņas vizītes zinātnisko sakaru paplašināšanai.

Konkursā ir vairākas atbalstāmās tēmas. Eksakto un dabas zinātņu jomā - enerģija un energoefektivitāte, ekoloģija un vides pārvaldība, dzīvības zinātnes, jaunas galveno slimību ārstēšanas un profilakses tehnoloģijas, biotehnoloģija, bioinženierija, ģenētika, jaunu materiālu izstrāde, aizsardzības tehnoloģijas. Savukārt humanitāro zinātņu jomā - demogrāfiskās izmaiņas, migrācija un migranti, kā arī reģionālās attīstības iespējas un izaicinājumi.

Līgumus par projektu īstenošanu plānots slēgt šā gada maijā. Sadarbības rezultātā palielināsies kopējais piesaistītā ārējā finansējuma apjoms no citām atbalsta programmām un ukraiņu pētnieku skaits, kas strādā Latvijas zinātniskajās institūcijās.

Plānots, ka tiks realizēti pieci līdz seši projekti, sagatavota vismaz viena publikācija starptautiski recenzējamos izdevumos katrā sadarbības projektā un sagatavots vismaz viens projekta pieteikums kādai citai atbalsta programmai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas