Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ZM: Patērētājiem jāpievērš uzmanība no Ukrainas importēto olu marķējumam

Tuvojoties Lieldienām, patērētājiem jāpievērš uzmanība no Ukrainas importēto olu marķējumam, aģentūrai LETA pauda Zemkopības ministrijā (ZM).

Ministrijā stāstīja, ka pašreiz tirdzniecībā ir pieejamas olas, kas ievestas no Ukrainas. Lai arī tās ir ražotas atbilstošos higiēnas apstākļos un ir nekaitīgas patērētāju veselībai, tomēr patērētāji ir aicināti pievērst uzmanību olu iepakojuma marķējumam, kas var būt maldinošs.

"Uz pašlaik pārdošanā pieejamo Ukrainas izcelsmes olu iepakojuma lieliem burtiem ir redzama norāde "Kūtī dētas olas". Informējam, ka šādu norādi drīkst lietot tikai tie uzņēmumi, kuri ievēro visus Eiropas Savienības (ES) noteiktos vistu turēšanas labturības standartus," norādīja ZM pārstāvji.

Ministrijā skaidroja, ka Ukrainas uzņēmumos ES standarti netiek ievēroti, tādēļ uz olu iepakojuma jābūt viegli pamanāmai un skaidri salasāmai tādai informācijai kā olu izcelsmes valsts - Ukraina un dējējvistu turēšanas metode - "ES standartiem neatbilstoša".

"Pašlaik tirdzniecībā pieejamo Ukrainas izcelsmes olu iepakojums neatbilst ES noteiktajām vistu turēšanas metožu marķējuma prasībām un kropļo godīgu konkurenci ES tirgū," uzsvēra ministrijā.

Vienlaikus ZM skaidroja, ka Pārtikas un veterinārais dienests veiks visas nepieciešamās darbības, lai uzņēmumi nodrošinātu atbilstoša marķējuma izvietošanu uz olu iepakojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas