Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

ASV neizslēdz nevienu iespēju Sīrijas krīzes risināšanā

ASV neizslēdz nevienu iespēju Sīrijas krīzes risināšanā, pirmdien apliecinājis Baltā nama preses pārstāvis Džejs Kārnijs.

"Prezidents un viņa komanda nav izslēguši nevienu iespēju, mums cenšoties - ar visiem mūsu partneriem un Sīrijas tautu - panākt diplomātisku pāreju, kas tik izmisīgi nepieciešama Sīrijā," atzīmēja Kārnijs, atbildot uz žurnālistu jautājumiem par ASV Valsts sekretāres Hilarijas Klintones izteikumiem Turcijā, kas deva pamatu spekulācijām par lidojumu aizliegumu zonas noteikšanu virs Sīrijas teritorijām. "Mēs izskatām visas iespējas, kā to varēja sagaidīt, un turpināsim to darīt," uzsvēra Kārnijs, norādot, ka ASV pašreizējā pieeja - sankciju piemērošana Damaskai un nemilitāras palīdzības sniegšana nemierniekiem - jau pakļauj Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu spiedienam.

Svētdien Klintonei pēc sarunām ar Turcijas ārlietu ministru Ahmetu Davutoglu tika jautāts, vai Vašingtonas un tās sabiedroto plānos ietilps arī lidojumu aizliegumu zonas noteikšana, lai pasargātu Sīrijas civiliedzīvotājus. Klintone atbildēja, ka šiem jautājumiem nepieciešama dziļāka izpēte, par ko viņa un Davutoglu esot vienisprātis. "Viena lieta ir runāt par visāda veida potenciālo rīcību, bet nevar pieņemt saprātīgus lēmumus, neveicot spēcīgu analīzi un operatīvu plānošanu," viņa piebilda.

Vašingtona uzstāj, ka jebkāds Sīrijas konflikta risinājums prasa Asada atkāpšanos, bet Rietumu galvaspilsētas nav noskaņotas vēl vienai militārai intervencei Tuvos Austrumos.

ASV armijas virsnieki ir brīdinājuši, ka lidojumiem aizliegtas zonas noteikšana pār Sīrijas teritoriju var ātri pāraugt plašākā militārā intervencē, kā tas pērn notika Lībijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits