Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

ASV noliedz, ka būtu apturējušas militārās palīdzības piešķiršanu Ēģiptei

ASV Baltais nams noliedzis plašsaziņas līdzekļos izskanējušās ziņas, ka ASV aptur palīdzības sniegšanu Ēģiptei, vēsta aģentūra Reuters, atsaucoties uz ASV valdības pārstāvi. Atbilstoši amatpersonas teiktajam, ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija vienīgi izskata šādu iespēju. Savukārt informāciju, ka ASV uz laiku iesaldējušās militārās palīdzības piešķiršanu Ēģiptei, Baltais nams nosauca par „neprecīzu”.

Jāatgādina, ka 19. augustā par palīdzības apturēšanu vēstīja interneta izdevums The Daily Beast. Portāls apgalvoja, ka ASV varas iestādes nolēmušas saglabāt šo lēmumu slepenībā un nepaziņot par to oficiāli. Izdevums atsaucās uz avotiem ASV Senātā un prezidenta administrācijā, tajā skaitā uz Demokrātiskas partijas senatoru Patrika Leihiju.

Ziņas par to, ka Baltais nams izskata iespēju apturēt palīdzības sniegšanu Ēģiptei, sāka parādīties pēc tam, kad Ēģiptes militārpersonas atstādināja no varas demokrātiski ievēlēto valsts prezidentu Muhameda Mursi. ASV palīdzības pārtraukšana nozīmētu, ka amerikāņu varas iestādes uzskata notikumums Ēģiptē par valsts apvērsumu.

Jūlija beigās Baraks Obama jau paziņoja par amerikāņu iznīcinātāju F-16 piegāžu Ēģiptei apturēšanu, bet 15. augustā, nākamajā dienā pēc M. Mursi un islāmista kustības Musulmaņa brālība piekritēju sadursmēm ar policiju, par kuru upuriem kļuva simtiem cilvēku, atcēla arī ikgadējās kopīgās militārās mācības. Tajā pašā laikā ASV varas iestādes nav nosaukušas M. Mursi atstādināšanu par militāru apvērsumu, tādējādi saglabājot sadarbības iespējas ar Ēģiptes jauno vadību.

Jāpiebilst, ka Ēģipte ir otrā lielākā aiz Izraēlas ASV militārās un ekonomiskās palīdzības saņēmēja. 2013. gadā Ēģiptei paredzēts sniegt atbalstu 1,3 miljardu ASV dolāru apmērā. Kā liecina plašsaziņas līdzekļu rīcībā esošā informācija, tieši Izraēlas vadība arī aktīvi aicina ASV nepārtraukt militārās un ekonomiskās palīdzības sniegšanu Ēģiptei, neraugoties uz valsti pārņēmušajām nekārtībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits