Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

ASV paplašina pret Krieviju vērstās sankcijas

ASV otrdien vērsusi sankcijas pret vēl 34 personām un uzņēmumiem, kas tieši vai netieši iesaistītas Krievijas agresijā pret Ukrainu vai veic uzņēmējdarbību anektētajā Krimas pussalā.

Maskava šo lēmumu jau pasludinājusi par "nedraudzīgu" rīcību un piedraudējusi ar pretpasākumiem, sīkākus paskaidrojumus gan nesniedzot.

ASV Finanšu ministrijas publicētajā saraktā atrodami vairāki uzņēmumi, kas pieder ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu cieši saistītiem uzņēmējiem, tostarp naftas tirgotājam Genādijam Timčenko, kā arī Arkādijam un Borisam Rotenbergiem.

Visas šīs personas jau iepriekš tikušas pakļautas sankcijām, reaģējot uz Krievijas pagājušā gada martā veikto Krimas aneksiju.

Sarakstu pavadošajā paziņojumā norādīts, ka sankcijas tiks mīkstinātas vienīgi pēc tam, kad Krievija pilnībā pakļausies Minskas pamiera vienošanās nosacījumiem, tostarp nodrošinās Ukrainas kontroles atjaunošanu pār tās austrumu robežu.

Jaunajā sarakstā iekļautas arī Ukrainas austrumos esošo teroristu bandu pašpasludināto Luhanskas un Doņeckas republiku "amatpersonas", kā arī kādreizējā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča režīma amatpersonas.

Viņu vidu ir arī bijušais iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko, kurš, kā norāda ASV Finanšu ministrija, 2014.gada Maidana protestu laikā devis pavēli atklāt uz protestētājiem uguni.

Sankcijām pakļauti arī Krievijas valstij piederošo banku VTB un Sberban, kā arī bruņošanās industrijas konglomerāta Rostec meitasuzņēmumi.

"Melnajā sarakstā" iekļautas arī trīs Krimas vīna darītavas, kāda filmu studija un vairākas vietējās bankas.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs jau norādījis, ka Kremlis šobrīd apsver iespējamos pretpasākumus, kas tiks vērsti pret ASV.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits