Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ASV salīdzina Krievijas darbības Ukrainā ar Islāma valsts taktiku

Krievijas armija savās darbībās Ukrainā izmanto tādu pašu taktiku, kāda bija džihādistu grupējumam Islāma valsts Sīrijā un Irākā, paziņoja ASV Valsts departaments.

Valsts departamenta Eiropas lietu pārzinis Maikls Tirre ASV Kongresa Helsinku komisijas preses konferencē paziņoja, ka vairāk nekā 160 tūkstošos kvadrātkilometru Ukrainas teritorijas ir jāpārbauda mīnu esamība. Viņa teikto citēja radiostacija "Amerikas Balss". 

"No Ukrainas ierēdņiem, kas strādā uz vietas, mēs zinām, ka Krievijas karavīri mērķtiecīgi mīnē civilos namus, tostarp bērnu rotaļlietas, un pat nogalināto līķus. Šausmīgā spridzekļu izmantošana no Krievijas karavīru puses atgādina "Islāma valsts" kaujinieku taktiku Irākā un Sīrijā, kur teroristi mēģināja nogalināt iespējami vairāk civilistu, lai cilvēki baidītos atgriezties savās mājās," sacīja Tirre.

Viņš atzina, ka atmīnēšana Ukrainā ir vislielākais izaicinājums sapieriem kopš Otrā pasaules kara. Pašlaik nav pietiekami daudz komandu Ukrainas atmīnēšanai, tāpēc ASV plāno pastiprināt palīdzību ar sapieru sagatavošanu un piešķirt papildu aprīkojumu.

ASV Valsts departaments ir piešķīris 91,5 miljonus dolāru kā palīdzību Ukrainai atmīnēšanā. Par šiem līdzekļiem tiek nodrošināta apmācība, sagādāts aprīkojums atmīnēšanas operāciju veikšanai, kā arī tiek nodrošināts atmīnēšanas komandu darbs, teikts Helsinku komisijas paziņojumā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits