Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ASV Senāts apstiprina PVN piemērošanu pirkumiem internetā

ASV Senāts pirmdien apstiprināja likumprojektu, kas pārtrauks gadiem ilgušo beznodokļu iepirkšanos internetā, ļaujot štatiem piemērot pievienotās vērtības nodokli (PVN) pirkumiem internetā no tādiem gigantiem kā Amazon un eBay.

Tirdzniecības godīguma likumu Senātā apstiprinājuši 69 likumdevēji, bet 27 balsojuši pret to. Lai šis likumprojekts stātos spēkā, to vēl nepieciešams apstiprināt ASV Pārstāvju palātai, kur vairāki republikāņi to saskata kā vēl vienu nodokli, ko paredzēts uzspiest Amerikas iedzīvotājiem.

Likumprojekts, ko atbalsta Baltais nams, likvidēs priekšrocību, kas palīdzēja interneta gigantiem atņemt biznesu no tradicionālajiem veikaliem, kuru īpašnieki ilgstoši sūdzējušies, ka klienti ierodas veikalos un izmēģina preci, bet pēc tam to krietni lētāk iegādājas internetā. "Šie lūgumi pēdējos 20 gados nav tikuši sadzirdēti," norādīja senatore Heidija Heitkampa. "Šodien ir diena, kad mēs sakām "jā" Amerikas mazajiem uzņēmējiem."

Likumprojekts paredz piemērot pašvaldību iedzīvotājiem nodokļus par pirkumiem internetā, ko nodrošina ārējie mazumtirgotāji. Jaunais likums pieprasīs "pret tiem, kas pārdod preces internetā, attiekties tāpat, kā pret tiem, kas veic tirgošanos uz mūsu ielām," sacīja demokrātu senators Diks Durbins. Nacionālā mazumtirdzniecības federācija lēš, ka interneta tirdzniecības dēļ nodokļos netiek iekasēti 24 miljardi dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits