Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

ASV Valsts departaments noliedz, ka būtu izvirzījis ultimātu Irānai

ASV Valsts departaments ceturtdien noliedza Krievijas plašsaziņas līdzekļos publicētās ziņas, ka Vašingtona ar Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova starpniecību nodevusi ultimātu Irānai, vēsta aģentūra Reuters.

Jāatgādina, ka trešdien Krievijas laikraksts Kommersant, atsaucoties uz vārdā neminētu Krievijas diplomātu rakstīja, ka ASV brīdinājušas Irānu - aprīlī gaidāmās sarunās ar starptautisko starpnieku sešinieku būs Teherānas pēdējā iespēja izvairīties no militāra trieciena pa tās kodolobjektiem. Šādu vēsti, pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone lūgusi S. Lavrovam nodot Irānas vadībai.

ASV Valsts departamante pārstāve Viktorija Nulanda brīfingā ceturtdien paziņoja, ka H. Klintone nav nodevusi nekādu brīdinājumu Irānai ar S. Lavrova starpniecību. Savukārt atbildot uz jautājumu, vai ASV valsts sekretāre, runājot ar Krievijas ārlietu ministru par Irānu, izmantojusi vārdu „pēdējais”, Nulanda sacīja: „Viņa nav izmantojusi šo īpašības vārdu tikšanās laikā.”

Kā atzīmē Reuters, Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs nav apstiprinājis, taču nav arī atspēkojis Kommersant publicēto informāciju. Nekādus citus komentārus Krievijas Ārlietu ministrijā aģentūrai nav sniegusi.

H. Klintones un S. Lavrova saruna notika 12. martā Ņujorkā pēc ANO Drošības padomes sēdes. Kommersant arī rakstīja, ka Krievijas Ārlietu ministrija neuzskata aprīļa tikšanos par „Irānas pēdējo iespēju”. Teherāna, kuru rietumvalstis tur aizdomās par plāniem iegūt kodolieročus, ir solījusi līdz aprīlim sagatavot „jaunas iniciatīvas”, tomēr nekas vairāk par tām pagaidām nav zināms. Šobrīd nav arī skaidrs, kur notiks aprīlī gaidāmās Irānas sarunas ar starptautisko starpnieku sešinieku (Krieviju, Lielbritāniju, Vāciju, Ķīnu, ASV un Franciju).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits