Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Ģenerālis: ASV ir miglains priekšstats par Sīrijas nemierniekiem

ASV ir grūtības izsekot līdzi sadrumstalotajai Sīrijas opozīcijai un tai ir arvien grūtāk iegūt skaidru ainu par nemiernieku frakcijām, pirmdien pavēstīja ASV Apvienotās štābu priekšnieku komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Mārtins Dempsijs.

"Pirms sešiem mēnešiem mums bija ļoti miglains priekšstats par opozīciju un tagad es teiktu, ka tas ir vēl miglaināks," uzrunā ASV Stratēģiskās un starptautiskās pētniecības centrā pavēstīja Dempsijs.

Viņa komentāri atspoguļo dilemmu, ar kuru saskaras prezidents Baraks Obama, lemjot, cik daudz palīdzības sniegt Sīrijas nemierniekiem.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs pirmdien paziņoja, ka ASV neiebildīs, ja Eiropas valstis nolems apbruņot Sīrijas nemierniekus. Eiropas Savienības (ES) līderi šonedēļ gatavojas apspriest ieroču embargo atcelšanu Sīrijai, lai varētu apbruņot nemierniekus, ko aicinājušas darīt Lielbritānija un Francija. ASV ir sniegušas Sīrijas opozīcijai humāno palīdzību un neletālu atbalstu, bet atteikušās piegādāt ieročus.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. ANO lēš, ka konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku, bet bēgļu gaitās no nemieru pārņemtās valsts jau devies miljons cilvēku. Tikmēr spēkā pieņemas bažas, ka konflikts varētu iziet ārpus Sīrijas un izraisīt vardarbību arī kaimiņvalstīs.

"[Prezidents Bašars al] Asads saņem palīdzību no irāņiem, viņš saņem palīdzību no vairākiem ar Al Qaeda saistītiem elementiem, viņš saņem palīdzību no [šiītu kustības] Hizbollah," norādīja Kerijs, piebilstot, ka zināma palīdzība acīmredzot tiek saņemta arī no Krievijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits