Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pēc traģiskā slaktiņa Obama un Romnijs pārtrauc savas priekšvēlēšanu kampaņas

Pēc traģiskā slaktiņa, kurā kādā kinoteātrī Auroras pilsētiņā ASV Kolorādo pavalstī tika nogalināti 12 cilvēki, ASV prezidents Baraks Obama un viņa sāncensis novembrī gaidāmajās vēlēšanās Mits Romnijs piektdien apturējuši savas priekšvēlēšanu kampaņas.

Politiķi šādi rīkojušies, lai izrādītu godu slaktiņa upuriem. Obama atcēlis Floridā paredzēto priekšvēlēšanu mītiņu un devies ceļā uz Balto namu. Arī Romnijs apturējis savu priekšvēlēšanu kampaņu. Obama solījis, ka viņa vadītā "administrācija darīs visu iespējamo, lai atbalstītu Auroras ļaudis šajā ārkārtīgi smagajā laikā".

Jāatgādina, ka bruņots cilvēks gāzmaskā un bruņuvestē Auroras pilsētā ASV Kolorādo pavalstī piektdien atklāja uguni uz skatītājiem pārpildītā kinoteātrī, nogalinot vismaz 12 cilvēkus un vēl 38 ievainojot.

Sākotnēji tika ziņots, ka uzbrukumu veikuši divi uzbrucēji, bet Auroras policijas priekšnieks Dens Outs paziņojis, ka nav nekādu pierādījumu par otru šāvēju. Arī sākotnēji izziņotais cietušo skaits bija lielāks - 14 nogalinātie un 50 ievainotie. Šāvējs, kurš identificēts kā 24 gadus vecais Džeimss Holmss, ir aizturēts.

Uzbrukums noticis pusnakts seansa laikā, kas bija atvēlēts Betmena cikla jaunākās filmas The Dark Knight Rises (Tumšais bruņinieks atgriežas) pirmizrādei, uz kuru visas biļetes esot bijušas izpārdotas. Filmas demonstrēšana notika trijās no kinoteātru kompleksa Century 16 zālēm.

Pēc aculiecinieku ziņotā, neilgu brīdi pēc filmas sākuma zāles priekšpusē parādījies bruņuvestē, gāzmaskā un ķiverē tērpies vīrietis. Vispirms viņš pūlī iemetis divas asaru gāzes granātas un pēc tam atklājis uguni uz skatītājiem. Sākotnēji daudzi skatītāji domājuši, ka notiekošais ir filmas pirmizrādes sastāvdaļa.

Federālais Izmeklēšanas birojs (FIB) paziņojis, ka nav nekādu iemeslu uzskatīt, ka notikušais uzbrukums ir terora akts. Pēc mediju ziņotā, šāvējs ir Auroras iedzīvotājs. Par viņa iespējamajiem motīviem pagaidām ziņu nav. Izmeklētāji šobrīd nopratina Holmsa draugus un paziņas.

Aurora ir Denveras priekšpilsēta, kas atrodas tikai 32 kilometrus no Kolumbainas, kuras vidusskolā 1999.gadā divi pusaudži sarīkoja slaktiņu, nošaujot 12 skolasbiedrus un vienu pedagogu. Uzbrukumā vēl 24 cilvēki tika ievainoti, bet paši slepkavas izdarīja pašnāvību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits