Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Sanderss izpelnās pārmetumus par Kubas aizstāvēšanu

ASV Demokrātu partijas Baltā nama nominācijas sacensību favorīts liberālais Vērmontas senators Bērnijs Sanderss pirmdien izpelnījās kritiķu pārmetumus, jo aizstāvējis bijušā Kubas līdera Fidela Kastro veikuma atsevišķus aspektus.

Intervijā, kas svētdien tika pārraidīta telekanālā CBS, Sanderss, kurš pats sevi dēvē par demokrātisku sociālistu, sacīja, ka Kubas līderis Kastro pēc 1959.gada revolūcijas īstenojis sekmīgu analfabētisma izskaušanas programmu.

"Vai tas bija slikti, pat ja tas bija Fidels Kastro, kas to paveica," vaicāja senators.

Sanderss uzsvēra, ka nosoda "Kubas režīma autoritāro raksturu", tomēr norādīja, ka būtu netaisni apgalvot, ka viss, ko tas gadu desmitiem paveicis, būtu bijis aplams.

Viņš konkrēti arī nosodīja Kubas režīma vēršanos pret disidentiem.

Neraugoties uz to, daži Sandersa sāncenši steidzās izmantot izdevību norādīt, ka senators, pēc visa spriežot, nespēj uzturēt savu sociālismu demokrātisku.

Bijušā viceprezidenta Džo Baidena kampaņa norādīja, ka Sandersam piemīt tieksme atbalstīt autoritāru līderu idejas, savukārt Ņujorkas eksmērs miljardieris Maikls Blumbergs uzsvēra, ka Fidela Kastro represiju vēsture ir tik smaga, ka runāt šajā kontekstā par analfabētisma izskaušanu ir nepareizi.

 

Top komentāri

V. I. L.
V
Visu zemju Noderīgie idioti savienojieties
sarkanais latvietis
s
Kreisā ideja nemirst! Lai veicas, biedri Sanders. Izskatās, sapnis par miljonāru katrā ģimenē ASV beidzot izsapņots un sākas paģiru pamošanās, redzot buržuju divos gadsimtos sataisītos lakotos mēslus. Tramps gribēja cienīgu pretinieku, Volstrītas leļļinieki, kas Trampu rausta, to beidzot dabūja.
jānis
j
Veiksmi šim kandidātam, varbūt izvilks līdz 100....jo tālāk, jo trakāk.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits