Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Šveice gatavojas ASV nodot banku dokumentus

Šveice ir gatava ASV nodot tūkstošiem kodētu banku dokumentu saistībā ar Savienotajās Valstīs sākto izmeklēšanu par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, otrdien informēja Šveices Finanšu ministrija.

Pilnīga pieeja datiem būs nodrošināta tikai tad, kad Bernes un Vašingtonas starpā būs panākta vienošanās par to, kā kontrolēt izvairīšanos no nodokļu nomaksas. "Tie nav dati par klientiem, bet gan par [Šveices] banku darbību ASV," aģentūrai AFP skaidroja ministrijas pārstāvis.

Amatpersonas gan neatklāj, cik daudz dokumentu plānots nodot Savienotajām Valstīm, taču attiecībā uz kādu banku, kuras nosaukums netiek atklāts, kodētās informācijas apjoms ir aptuveni 20 000 lapaspušu.

Laikraksts Blick vēsta, ka cita starpā informācija tiks atklāta arī par banku Credit Suisse, un tajā iekļautas elektroniskā pasta vēstules, iekšējā sarakste un informācija par darbiniekiem un klientiem.

Berne šobrīd iesaistījusies sarunās ar Vašingtonu, lai risinātu problēmu, ka ASV pilsoņi slēpj tiem piederošos līdzekļus Šveices banku kontos un tādējādi cer izvairīties no nodokļu maksāšanas.

ASV pieprasījušas informāciju no Šveices bankām, lai pastiprinātu cīņu pret nodokļu nemaksātājiem. Šveices mediji pieļauj, ka datu nodošana palīdzēs ar ASV panākt vienošanos attiecībā uz amerikāņu klientu līdzekļiem Šveices bankās. Kā liecina izskanējusī informācija, ASV uzsāktā izmeklēšana par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas saistīta ar 11 Šveices bankām, arī Credit Suisse, Julius Baer un Wegelin.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits