Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tramps: ASV ekonomikas atvēršana notiks pakāpeniski

ASV prezidents Donalds Tramps, ceturtdien nākot klajā ar vadlīnijām štatu gubernatoriem valsts ekonomikas atkalatvēršanai, sacīja, ka šis process notiks pakāpeniski un to vispirms sāks tie štati, kurus Covid-19 pandēmija ir maz skārusi.

"Pamatojoties uz jaunākajiem datiem, mūsu ekspertu komanda tagad piekrīt, ka mēs varam sākt nākamo fronti mūsu karā, ko mēs saucam par 'Amerikas atkalatvēršanu'. Un mēs to darām. Mēs atveram mūsu valsti," preses konferencē teica Tramps, piebilstot, ka tas ir jādara "drošā un strukturētā, un ļoti atbildīgā veidā".

"Mūsu pieeja ieskicēs trīs fāzes mūsu ekonomiskās dzīves atjaunošanā. Mēs to atveram nevis visu uzreiz, bet pa uzmanīgiem soļiem, un daži štati spēs to atvērt ātrāk nekā citi," sacīja Tramps.

Viņš pateica, ka šis process būs štatu gubernatoru, nevis Baltā nama, pārziņā.

"Ja tiem vajag palikt slēgtiem, mēs to atļausim. Ja tie uzskata, ka ir laiks atkalatvēršanai, mēs dosim tiem brīvību un padomus šī uzdevuma veikšanai un [rīkosimies] ļoti, ļoti ātri, atkarībā no tā, ko tie grib darīt," sacīja Tramps. 

Vietās, kur jaunu infekcijas gadījumu skaits samazinās un kur tiek veikta plaša testēšana, tiks uzsākta pakāpeniska uzņēmumu un skolu atvēršana trīs fāzēs, no kurām katra ilgs vismaz 14 dienas, lai infekcijas gadījumu skaits atkal nesāktu straujāk pieaugt.

Pirmajā fāzē tiek ieteikta stigra sociāla distancēšanās visiem cilvēkiem sabiedrībā. Ir jāizvairās no vairāk nekā 10 cilvēku pulcēšanās un nesvarīgiem ceļojumiem.

Otrajā fāzē cilvēki tiek mudināti uz maksimālu sociālu distancēšanos, kur tāda ir iespējama, un nepulcēties vairāk par 50 cilvēkiem grupās. Šajā fāzē varēs atsākt ceļošanu. 

Trešā fāze paredz normālas dzīves atjaunošanos vairumam amerikāņu, fokusējoties uz jebkādu jaunu infekcijas gadījumu identificēšanu un izolēšanu.

Vadlīnijas arī ietver vispārīgus ieteikumus uzņēmumiem, kas plāno potenciālu atkalatvēršanu, iesakot temperatūras mērīšanu, ātru testēšanu un plašu dezinfekciju darba vietās.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka Tramps vēro situāciju un saprot - nākošais "mironis" var izrādīties ASV ekonomika. Jo arī tā atrodas "riska grupā". Jau sen... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits