Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Aptauja: Baltijā darbu attālināti pēc Covid-19 plāno organizēt 64% uzņēmumu

Baltijā darbu attālināti pēc Covid-19 plāno organizēt 64% uzņēmumu, aģentūrai LETA pavēstīja Erda Group pārstāvji, atsaucoties uz kompānijas veiktās aptaujas datiem.

Kompānijā atzīmēja, ka Baltijas reģions, salīdzinot globāli pieejamajiem resursiem, var tikt uzskatīts par salīdzinoši atvērtu attālinātā darba modeļa ieviešanai ikdienā - Baltijā 64% aptaujāto uzņēmumu norādījuši, ka pēc Covid-19 plāno organizēt darbu attālināti, kamēr ārpus Baltijas reģiona to neplāno darīt 52% uzņēmumu.

"Aptaujājot uzņēmumu vadītājus un personāla vadības ekspertus par šīs vasaras lielākajiem izaicinājumiem, ar nospiedošu pārsvaru par lielāko problēmu atzīta darbinieku mentālā veselība. Vairāk nekā 60% no tiem, kas piedalījās aptaujā par jauno darba vietas realitāti, viennozīmīgi atzina, ka darbiniekiem ir kļuvis daudz grūtāk nošķirt darba un privātās dzīves jomas. Katrs ceturtais atzīst, ka darbiniekiem konstatētas mentāla rakstura veselības problēmas, ko radījis attālināts darbs un sociālā izolētība," pauda Erda Group vadītāja un partnere Pārsla Baško.

Aptaujā 61% respondentu norādījis, ka, strādājot attālināti, darbinieki saskaras ar grūtībām uzturēt darba un privātās dzīves līdzsvaru, taču 26% atzinuši, ka attālinātā darba rezultātā darbinieki piedzīvojuši mentālās veselības problēmas sociālās izolācijas un ekonomiskās nedrošības dēļ. Lai arī darbinieku vēlme saņemt atbalstu no darba devēja saistībā ar mentālās veselības jautājumiem pieaug, tikai 11% aptaujāto uzņēmumu pārstāvju ieviesuši jaunas mentālās veselības programmas Covid-19 pandēmijas ietekmē.

"Šobrīd vairāk nekā puse no uzņēmumiem jau ir pieņēmuši lēmumu mainīt darba grafiku, jo eksperiments ar piespiedu attālināto darbu, šķiet ir izdevies. Darbinieki aptaujās viennozīmīgi pauž atbalstu spējai pašiem noteikt savas darba stundas un uzņēmēji atzīst, ka šī krīze radījusi iespēju samazināt ar biroju saistītos izdevumus. Taču reti kurš aizdomājas, ka regulārs attālinātais darbs ne tuvu nelīdzinās šī pavasara piespiedu režīmam. Pat, ja ikviens spēja ātri "piešauties" un īsā laikā nosacīti sakārtot savu darba dienu, ilgtermiņā attālināts darbs prasīs lielu disciplinētību no darbiniekiem, kā arī pamatīgas kultūras un sadarbības modeļu pārmaiņas organizācijās," minēja Baško.

Interneta aptaujā piedalījās 103 Latvijas un Baltijas reģiona uzņēmumu valdes locekļi, vadītāji un finanšu direktori (16%), personāla direktori (50%) un citu uzņēmuma funkciju vadītāji (34%). 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits