Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kauņā no saindēšanās ar surogātalkoholu miruši vismaz 16 cilvēki

Kauņā no saindēšanās ar surogātalkoholu miruši vismaz 16 cilvēki un vēl divi pašlaik atrodas reanimācijā, otrdien paziņojušas Lietuvas tiesībsargājošās iestādes.

"Kauņas apgabala prokuratūrā pašlaik norisinās pirmstiesas izmeklēšana 17 lietās - 16 attiecībā uz nāves cēloņa noskaidrošanu un vienā par nonāvēšanu aiz neuzmanības," žurnālistiem otrdien sacījusi Kauņas apgabala prokuratūras kriminālvajāšanas nodaļas prokurore Aukse Lipkevičiene.

Pirmstiesas izmeklēšana uzsākta, saņemot informāciju no ārstniecības iestādēm, ka pēdējā mēneša laikā vienā no pilsētas mikrorajoniem tiek atrasti miruši vai mirstoši cilvēki, kas lietojuši stipru alkoholu.

Kā pastāstījis Kauņas Nefroloģijas klīnikas ārsts toksikologs Jons Šurkus, domājams, šie cilvēki saindējušies ar metanolu.

Tiesa pirms nedēļas ļāva apcietināt sievieti, kas tiek turēta aizdomās, ka Kauņā tirgojusies ar surogātalkoholu. Apcietinājums viņai noteikts līdz 30.augustam, izmeklēšana tiek veikta par par nonāvēšanu aiz neuzmanības.

Sieviete agrāk jau tiesāta par tirgošanos ar mājas apstākļos izgatavotu alkoholu, bet sodāmības termiņš viņai jau beidzies. Savu vainu viņa neatzīst.

Policija kratīšanas laikā atradusi un konfiscējusi piecu litru plastmasas trauku ar neskaidras izcelsmes šķidrumu, ko analizēs eksperti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits