Ar šo rakstu sākšu rakstu sēriju par slavenākajiem viskija zīmoliem. Pirmais, kuru var raksturot kā leģendu, daļu no tautas kultūras un vēstures glāzē, ir skotu aristokrāts The Macallan.
Turpinot stāstu par Eiropas slavenākajiem bumbieru
brendijiem, šajā reizē stāstīšu
par itāļu lepnumu – Roner
Williams Pear Brandy. Mēdz
teikt, ka šajā dzērienā tāpat
kā visā Dienvidtiroles reģionā
satiekas Alpu kalnu vēsums
un Vidusjūras maigums.
Katru gadu rudenī Bavārijas sirdī Minhenē notiek lielākie alus svētki pasaulē – Oktoberfest. Tas parasti ir divu nedēļu pasākums, kas sākas septembra otrajā pusē un noslēdzas oktobra pirmajā svētdienā. Šāgada Oktoberfest noslēgsies šo svētdien, 5. oktobrī.
Iepriekš stāstīju par Francijā un Anglijā darītajiem ābolu sidriem. Tie Latvijā ir diezgan labi pazīstami. Mazāk zināms ir poiré – Normandijā darītais bumbieru sidrs. Arī Anglijā dažos reģionos gatavo tieši bumbieru sidru.
Iepriekšējās reizēs stāstīju par Normandijas lepnumu – sidru. Tagad pienākusi kārtam otram tikpat slavenam Normandijas dzērienam – kalvadosam. Tas ir stiprināts ābolu brendijs, kas apvieno sevī gan franču zemnieku tradīciju, gan augstas klases amatniecību. Kalvadoss ir rudens, dārzu un Normandijas ainavu garša, apvienota dzēriena pudelē.
Pagājušajā nedēļā stāstīju par Normandijas ābeļdārziem un tajos audzēto ābolu sidru. Taču tikpat īpašs, lai gan stilā atšķirīgs ir Britu salās tapušais sidrs. It īpaši slaveni ir Sidra zemē (Cider Country) darītie dzērieni. Tā atrodas Anglijas rietumos – Herefordšīrā, Somersetas un Devonas grāfistēs. Tieši tur klimats un augsne ir īpaši piemēroti sidra ābolu audzēšanai. Reģiona ainavā plaši izkaisīti ābeļdārzi, un vietējā ekonomika daudzās vietās balstās tieši šajā nozarē.