Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

Viļņas skolās saņemtas 29 e-pasta vēstules ar spridzināšanas draudiem

Pirmdien, jaunā mācību gada pirmajā dienā, Viļņas policija reģistrējusi 29 ziņojumus par krievu valodā rakstītām elektroniskā pasta vēstulēm ar spridzināšanas draudiem, kas saņemtas Lietuvas galvaspilsētas skolās, informēja policijas departamenta preses pārstāve Revita Janavičūte.

Uz ziņu aģentūras BNS jautājumu, vai šie draudi ir līdzigi tiem daudzajiem spridzināšanas draudiem, kas Lietuvas skolās tika saņemti pagājušā gada oktobrī, Janavičūte atbildēja: "Līdzīgs ir tas, ka tie ir draudi uzspridzināt izglītības iestādi."

Pēc policijas pārstāves teiktā, visas draudu e-pasta vēstules ir krievu valodā un neviens no sprādziena draudiem nav izrādījies patiess.

Policija iesaka skolām, saņemot šādus draudus, reālistiski izvērtēt situāciju un neveikt nevajadzīgu evakuāciju. Policijas rīcībā nav informācijas, ka Viļņas skolās pirmdien pēc draudu saņemšanas būtu evakuēti cilvēki.

Saistībā ar viltus draudiem policija sākusi pirmstiesas izmeklēšanu.

Jau ziņots, ka dažu dienu laikā 2023.gada oktobrī pa e-pastu tika izsūtīti tūkstošiem viltus spridzināšanas draudu skolām, bērnudārziem un pašvaldībām visā Lietuvā. Arī Latvijā un Igaunijā tika saņemtas daudzas līdzīgas e-pasta vēstules ar nepatiesiem spridzināšanas draudiem.

Lietuvas Valsts drošības departaments toreiz paziņoja, ka tas, visticamāk, bijis mērķtiecīgs un koordinēts naidīgas valsts uzbrukums, kura mērķis ir radīt spriedzi, izraisīt paniku, traucēt un destabilizēt iestāžu darbu un vairot neuzticību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Centrāleiropa gatavojas lietavām un plūdiem

Centrāleiropas valstis gatavojas spēcīgām lietavām un plūdiem, kas nedēļas nogalē tiek prognozēti Čehijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Slovākijā un Ungārijā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits