Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

ANO sūtnis: Karu ar Ziemeļkoreju var izraisīt pārrēķināšanās

Pastāv nopietns risks, ka pārrēķināšanās dēļ var izraisīties konflikts ar Ziemeļkoreju, sestdien pēc vizītes izolētajā Āzijas valstī brīdināja ANO ģenerālsekretāra vietnieks politikas jautājumos Džefrijs Feltmans, vienlaikus mudinot Phenjanu saglabāt atvērtus sakaru kanālus.

Feltmans vizītes gaitā ticies ar Ziemeļkorejas ārlietu ministru Ļi Jonho un viņa vietnieku Paku Mjonkuku, un viņi piekrituši, ka "pašreizējā situācija ir vissaspringtākais un bīstamākais miera un drošības jautājums mūsdienu pasaulē", norādīja ANO.

Pastāv "ārkārtēja nepieciešamība novērst pārrēķināšanos un saglabāt atvērtus kanālus, lai mazinātu konflikta risku", sacīja Feltmans, uzsverot, ka starptautiskā sabiedrība ir ieinteresēta centienos rast miermīlīgu atrisinājumu krīzei.

Viņš arī uzsvēra, ka ir nepieciešams īstenot atbilstošās ANO Drošības padomes rezolūcijas.

Spriedze Korejas pussalā pēdējos mēnešos ir pieaugusi, ASV prezidentam Donaldam Trampam un Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam iesaistoties asā vārdu apmaiņā un izsakot draudus iznīcināt otru pusi.

Ignorējot ANO rezolūcijas, Ziemeļkoreja aizvadītā gada laikā ir sarīkojusi divus kodolizmēģinājumus un neskaitāmus ballistisko raķešu izmēģinājumus. ANO Drošības padome septembrī pēc Phenjanas pēdējā kodolizmēģinājuma paplašināja tai piemērotās sankcijas.

Top komentāri

trusis nejaukais
t
bet vispaar Feltmans ir mudaks, resnajam pelmenim tieshi to vajag lai no vinja baidaas, tas vinju iedroshinaas veel taalaakiem draudiem ar atomierochiem jo tas darbojas.
OTAN
O
Vienīgie kas vēlas IZRAISĪT karu ir ASV.
Agris
A
Nekāda konflikta nav. Ir tikai problēma ka ASV neliek mierā Ziemeļkoreju. Lidinās gar robežu regulāri un mēģina izaicināt uz karu. Pat ja Ziemeļkoreja veido kodolprogrammu, tā ir Ziemeļkorejas darīšana. Kapēc lai Ziemeļkoreja būtu lielāks kodoldrauds nekā pārējas kodolvalstis ??? Tad vajag pašai ASV, Krievijai un pārējiem atteikties no kodolarsenāla. Nav visā pasaulē makburgeru demokrātija nepieciešama...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits