Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Arī G20 gatava kopīgi iesaistīties finanšu tirgu stabilizēšanā

20 bagāto un attīstības valstu grupas G20 pārstāvji pirmdien paziņoja, par gatavību sadarboties, lai stabilizētu finanšu tirgus un aizsargātu ekonomikas izaugsmi.

Apņemšanos īstenot visus nepieciešamos pasākumus, lai veicinātu globālo finanšu stabilitāti un ekonomisko izaugsmi naktī uz pirmdienu pauda arī pasaules septiņu industriāli attīstītāko valstu grupas G7 finanšu ministri un centrālo banku pārstāvji.

G20 paziņojums izplatīts pēc tam, kad Āzijas fondu tirgū pirmdien tika reģistrēta kārtējā lejupslīde, tādējādi reaģējot uz ASV kredītreitinga pazemināšanu.

Jau ziņots, pagājušajā nedēļā pirmo reizi vēsturē tika pazemināts ASV kredītreitings - starptautiskā reitingu aģentūra Standard and Poor's (S&P) ASV reitingu pazemināja no "AAA" uz "AA+".

Tādējādi fondu tirgos šonedēļ turpinās kritums, kas aizsākās pagājušajā nedēļā un ko veicināja bažas par globālās ekonomikas perspektīvām un eirozonas parādsaistību krīzi, ieskaitot prognozes, ka Itālijai un Spānijai varētu būt nepieciešama finansiāla palīdzība.

G20 finanšu ministri un centrālo banku vadītāji pirmdien apstiprināja, ka ir gatavi kopīgiem spēkiem darīt visu nepieciešamo, lai veicinātu finansiālo stabilitāti un sekmētu ekonomikas izaugsmi.

Viņi arī apgalvoja, ka tuvāko nedēļu laikā saglabās ciešus kontaktus un sadarbosies, paužot gatavību rīkoties, lai nodrošinātu finanšu tirgu likviditāti un stabilitāti.

Tomēr Dienvidkorejas finanšu ministrijas pārstāvji žurnālistiem atzina, ka vēl ir pāragri runāt par konkrētām saskaņotiem pasākumiem, kurus G20 varētu īstenot, paužot viedokli, ka šobrīd vissvarīgāk ir cieši sekot līdzi izmaiņām tirgos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits