Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Atklāj Air France aviokatastrofas detaļas

Aviokompānijai Air France piederošās pasažieru lidmašīnas Airbus A330, kas no Brazīlijas pilsētas Riodežaneiro devās uz Parīzi, piloti 2009. gada 1. jūnija naktī aptuveni četras minūtes izmisīgi centās atjaunot kontroli pār strauji augstumu zaudējušo laineri, tomēr viņiem tas neizdevās, un lidaparāts, kurā kopumā atradās 228 cilvēki, iegāzās Atlantijas okeānā, liecina piektdien publicētie Francijas avionegadījumu izmeklēšanas biroja (BEA) sākotnējie secinājumi.

Dokumentā teikts, ka aptuveni divarpus stundas pēc pacelšanās no Riodežaneiro lidmašīna 9100 metru augstumā iekļuva turbulencē, kā rezultātā pārstāja darboties autopilots un automātiskais jaudas uzturētājs, tādēļ Airbus A330 kļuva lēnāks un zaudēja augstumu, raksta BBC.

Tajā pašā laikā uz lidmašīnas galvenā displeja un rezerves ekrāna rādījās dažāds lidojuma ātrums. Izmeklētāji uzskata, ka neprecīzajos datos vainojams ātruma mērītājs, kas, visticamāk, bija apledojis.

Tā kā piloti nezināja, ar kādu ātrumu lidmašīna pārvietojas, viņi nespēja precīzi veikt lidaparāta stabilizāciju. Izmeklētāji apgalvo, ka Air France lidmašīna okeānā iegāzusies ar pakaļgalu pa priekšu.

Aprīlī meklēšanas operācijas laikā 4000 metru dziļumā tika atrastas avarējušās lidmašīnas fizelāžas daļas, kurās bija arī daudzu bojā gājušo pasažieru mirstīgās atliekas. Neilgi pēc katastrofas tika atrastas daudzas sīkākas lidmašīnas atlūzas un 50 cilvēku mirstīgās atliekas, tomēr līdz pagājušajam mēnesim nebija izdevies atrast lainera korpusu.

Pirms dažām nedēļām meklēšanas operācija piedzīvoja lielāko triumfu, jo beidzot vainagojās centieni uziet lidmašīnas melno kasti, kas bija ļoti svarīgi, lai uzzinātu, kādēļ notika traģēdija.

Tā bija jau ceturtā meklēšanas operācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits