Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Azerbaidžāna opozīcijas žurnālistu apsūdz ieroču kontrabandā

Azerbaidžānas drošības dienests piektdien apsūdzējis prominento opozīcijas žurnālistu Pervizu Hašimli ieroču kontrabandā no kaimiņvalsts Irānas.

Hašimli organizējis sešu pistoļu atvešanu no Irānas uz Baku, teikts Azerbaidžānas nacionālās drošības aģentūras paziņojumā.

Opozīcijas laikraksta Bizim Yol žurnālists kontaktējies ar diviem Irānas pilsoņiem un ar viņu palīdzību, "apejot muitu, nogādāja Azerbaidžānā ieročus un munīciju", teikts paziņojumā.

Žurnālists noraida apsūdzības un skaidro, ka ieroči viņam piemesti, pēc tam kad viņš piekritis tikties ar kādu citu Azerbaidžānas pilsoni, kurš arī arestēts.

Hašimli pirmstiesas apcietinājumā jāpavada divi mēneši, kamēr turpinās izmeklēšana, trešdien nosprieda tiesa.

Hašimli, kurš arī darbojas opozīcijas Azerbaidžānas Tautas frontes vadībā, arestēts tikai divas nedēļas pirms Azerbaidžānas prezidenta vēlēšanām.

Ņujorkā bāzētā Žurnālistu aizsardzības komiteja nosodīja Hašimli izvirzītās apsūdzības, sakot, ka tās ir safabricētas, un aicināja varasiestādes žurnālistu nekavējoties atbrīvot.

"Kritiski noskaņota žurnālista arests un vajāšana publikāciju dēļ tikai dažas nedēļas pirms prezidenta vēlēšanām ir gļēvs solis un, to sperot, izdarīts slikts pakalpojums kā Azerbaidžānas tautai, tā valdībai," sacīja organizācijas Eiropas un Vidusāzijas programmu koordinatore Ņina Ognianovna.

Režīmam kritiski noskaņotie Azerbaidžānas žurnālisti jau agrāk ziņojuši par varas struktūru īstenoto iebiedēšanu un represijām.

Valdība konsekventi noliedz apsūdzības, ka vārda brīvība valstī tiktu ierobežota ar represīviem likumiem, cenzūru, soda sankcijām un uzbrukumiem žurnālistiem.

Ar naftas resursiem bagātā valsts gatavojas 9.oktobra prezidenta vēlēšanām, kurās neapstrīdams favorīts ir pašreizējais valsts galva Ilhams Alijevs.

Viņš 2003.gadā prezidenta amatu mantoja no tēva - bijušā čekas virsnieka un kompartijas bosa Heidara Alijeva.

Cilvēktiesību aktīvisti tostarp apsūdz Ilhamu Alijevu, ka viņš, tuvojoties vēlēšanām, vēl aktīvāk izvērsis represijas pret opozīciju un cenšas apslāpēt katru neapmierinātības izpausmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits