Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Dienvidkoreja gatava nogalināt Kimu Čen Unu, ja kodoldraudi kļūs reāli

Dienvidkorejas aizsardzības ministrs šonedēļ paziņojis, ka Seula ir sagatavojusi speciālu vienību ar elites karavīriem un speciālistiem, kuru uzdevums reālu kodoldraudu gadīumā būs likvidēt Ziemeļkorejas diktatoru Kimu Čen Unu, ziņo CNN.Kad aizsardzības ministram trešdien parlamentā tika uzdots jautājums, vai Dienvidkorejai ir elites vienība, kura spētu nogalināt Ziemeļkorejas līderi, viņš atbildēja apstiprinoši: "Jā.

Mums ir šāds plāns. Dienvidkoreja liks lietā vadāmās raķetes, lai dotu triecienu ienaidnieka militārajiem objektiem, tāpat ir plāns Ziemeļkorejas vadības likvidēšanai."Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka gatavojas "sliktākajam scenārijam". Tāpat varot samērā droši pieņemt, ka Ziemeļkoreja jau tagad ir gatava sestajam kodolizmēģinājumam.Jau vēstīts, ka pirms dažām nedēļām Ziemeļkoreja kārtējo reizi bez brīdinājuma veikusi kodolizmēģinājumu - piekto pēc kārtas kopš kodolprogrammas uzsākšanas un līdz šim spēcīgāko. Tādējādi Phenjana atkārtoti klaji pārkāpa ANO Drošības padomes rezolūcijas noteiktos ierobežojumus, saņemot nosodījumu ne tikai no Rietumvalstīm, bet arī Ķīnas.Šogad Ziemeļkoreja veikusi jau divus kodolizmēģinājumus, un nu apgalvo, ka zinātnieki izstrādājuši gana kompaktu lādiņu, lai to varētu uzmontēt uz ballistiskajām raķetēm un apdraudēt ne tikai Dienvidkorejas un Japānas teritoriju, bet arī ASV karabāzi Guamas salā.Reaģējot uz Ziemeļkorejas paaugstināto aktivitāti, ASV un Dienvidkoreja paziņoja, ka oktobrī rīkos kopīgas militārās mācības, kurās simulēs uzbrukumu kodolobjektiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits