Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Drošības padome balsos par Palestīnas pieteikumu pilntiesīgas ANO dalībvalsts statusa iegūšanai

Drošības padome ceturtdien balsos par palestīniešu pieteikumu pilntiesīgas ANO dalībvalsts statusa iegūšanai, atsaucoties uz vairākiem avotiem, vēsta aģentūra AFP.

Palestīnieši, kuriem kopš 2012.gada ir novērotāja statuss ANO, ir gadiem ilgi centušies panākt pilntiesīgu dalību ANO, kas būtu līdzvērtīga palestīniešu valstiskuma atzīšanai. Aprīļa sākumā viņi atjaunoja savu pieteikumu.

2011.gadā iesniegtais pieteikums nenonāca līdz balsojumam Drošības padomē.

Jebkuram pieteikumam ANO dalībvalsts statusa iegūšanai vispirms ir jāsaņem Drošības padomes rekomendācija, bet pēc tam jāiegūst divu trešdaļu vairākuma atbalsts Ģenerālajā asamblejā.

Palestīniešu pieteikumam ir maz izredžu nonākt Ģenerālajā asamblejā, jo ASV kā Izraēlas tuvākā sabiedrotā var izmantot veto tiesības Drošības padomē, lai izjauktu rekomendācijas pieņemšanu.

Arābu valstu līga, Islāma konferences organizācija un Nepievienojušos valstu kustība ir paudušas atbalstu palestīniešu pieteikumu.

Alžīrija ir izstrādājusi rezolūcijas projektu, kurā iesaka Ģenerālajai asamblejai "pieņemt Palestīnas valsti par Apvienoto Nāciju Organizācijas dalībvalsti".

Ceturtdienas balsojums sakritīs ar Drošības padomes sanāksmi, kas tika ieplānota pirms vairākām nedēļām, lai apspriestu situāciju Gazas joslā, un paredzams, ka tajā piedalīsies ministri no vairākām arābu valstīm.

Izraēla ir konsekventi asi iebildusi pret to, lai Palestīna tiktu atzīta par ANO dalībvalsti. Turklāt ASV un citas valstis līdz šim ir pieprasījušas, lai palestīnieši noslēdz mieru ar Izraēlu, pirms Palestīnai var piešķirt ANO dalībnieces statusu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits